Mézes-mustáros csirkeszárny vele sült krumplival: egyszerű és nagyon finom

12
Nyomtatás
csirkeszarny
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az aranybarnára sült ízletes csirkeszárny pofonegyszerűen készül, ráadásul köret is kerül mellé, így nem sok gondod lesz az elkészítésével. Csak pakold tepsire, a többit a sütő végzi.

A csirkeszárny sütőben készítve a legfinomabb, és azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az így készült hús előkészítésével nem lesz sok gondod. Csak egybe kell forgatni a fűszerekkel, majd mehet pirulni a sütőbe. A hús mellé zöldségek is kerülhetnek, jelen esetben krumpli, így a köretre sem lesz gond.

Így is lehet

A csirkeszárny a krumplival együtt sül készre, de bátran tovább lehet álmodni. Krumpli helyett használhatsz édesburgonyát, vagy a krumpli mellé keverhetsz lila hagymát, cukkinit vagy más zöldséget. A zöldségek is kaphatnak fűszereket, hogy milyet, az rád van bízva. Az elkészült étel mellé kínálj salátát, savanyúságot, és a ropogós kenyér is elfér mellette.

Mézes-mustáros csirkeszárny vele sült krumplival

Mézes-mustáros csirkeszárny vele sült krumplival ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkeszárny
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagymakrém
  • 1 teáskanál vöröshagymakrém
  • 1 evőkanál csípős paprikakrém
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál méz
  • 1 dl olaj
  • 1 kg krumpli
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyat felezzük el, ha szeretnénk, majd tegyük keverőtálba. Ezután forgassuk egybe sóval, borssal, fokhagymakrémmel, hagymakrémmel, csípős paprikakrémmel, mustárral, mézzel és olajjal.

A krumplit tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszés szerint.

A csirkeszárnyat és a krumplit helyezzük tepsire. A krumplira locsoljunk még egy kevés olajat, és szórjuk meg sóval, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre. (Félidőnél fordítsuk meg a húst, és a krumplit is átkeverhetjük.)

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon