
Ropogós bundában sült csirkeszárny: a kefirtől lesz vajpuha a hús
A csirkeszárny nem csak sütőben pirulva finom, fűszeres, kefires bundába öltöztetve is ínycsiklandó.
A csirkeszárny sütőben készítve a legfinomabb, és azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az így készült hús előkészítésével nem lesz sok gondod. Csak egybe kell forgatni a fűszerekkel, majd mehet pirulni a sütőbe. A hús mellé zöldségek is kerülhetnek, jelen esetben krumpli, így a köretre sem lesz gond.
A csirkeszárny a krumplival együtt sül készre, de bátran tovább lehet álmodni. Krumpli helyett használhatsz édesburgonyát, vagy a krumpli mellé keverhetsz lila hagymát, cukkinit vagy más zöldséget. A zöldségek is kaphatnak fűszereket, hogy milyet, az rád van bízva. Az elkészült étel mellé kínálj salátát, savanyúságot, és a ropogós kenyér is elfér mellette.
A csirkeszárnyat felezzük el, ha szeretnénk, majd tegyük keverőtálba. Ezután forgassuk egybe sóval, borssal, fokhagymakrémmel, hagymakrémmel, csípős paprikakrémmel, mustárral, mézzel és olajjal.
A krumplit tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszés szerint.
A csirkeszárnyat és a krumplit helyezzük tepsire. A krumplira locsoljunk még egy kevés olajat, és szórjuk meg sóval, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre. (Félidőnél fordítsuk meg a húst, és a krumplit is átkeverhetjük.)
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu