Fűszeres húsleves sült csirkeszárnnyal megkoronázva: tartalmas főétel is egyben
A csirkeszárnyat nem csak sütve érdemes elkészíteni, izgalmas és nagyon finom levesek alapanyaga lehet.
A húsleves örök klasszikus, amit mindenki szeret. Az ikonikus étel többféle húsból készülhet: mi most egy egyszerűbb változatát ajánljuk, csirkeszárnnyal. A recept egyszerű, de lehet cifrázni: a szárnyát akár sütőbe is tolhatod 20-30 percre, és ezután tedd a forró vízbe. Aki szereti a csípőset, hegyes erős paprikát is tehet a levesbe, a még pikánsabb hatás kedvéért pedig 1-2 evőkanál csípős paprikakrémet is főzhetsz bele.
A húsleves levesbetéttel az igazi, ez lehet bármilyen levestészta vagy házi csipetke, esetleg krumpligombóc.
A levestésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A sárgarépát, fehérrépát, zellert és krumplit tisztítsuk meg, vágjuk fel tetszés szerint. A hagymát héjastól mossuk meg. A fokhagymát tisztítsuk meg. A paradicsomot és a paprikát is mossuk meg.
A csirkeszárnyat bő vízben tegyük fel főni. Mikor fehér hab jelenik meg a vízen, szedjük le róla, majd ezután az előkészített zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, krumpli, hagyma, fokhagyma, paradicsom, paprika) is adjuk a leveshez a sóval, borssal és a házi ételízesítő kockával együtt.
A levest lassan, gyöngyözve főzzük addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ezután szűrjük át, és kínáljuk tésztával. Ha szeretnénk, friss petrezselyemmel is megszórhatjuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu