Villámgyors, parmezános sós keksz - Isteni ropogtatnivaló

12
Nyomtatás
parmezános rozmaringos keksz
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha vendégségbe megyek vagy hozzánk jönnek, valahogy mindig az édes sütemények vannak túlsúlyban, szegény sósakra senki nem gondol.

Imádom a sós kekszeket, csak úgy magában ropogtatni, vagy akár túróval eszegetni. A baráti összejöveteleken, bulikban, zsúrokon tényleg mindig túlsúlyban vannak az édes sütik, a sós kínálatot a boltban vett kész ropik vagy sósperecek szolgáltatják. Pedig sósat sütni sem ördöngösség, és biztosan népszerűek leszünk vele.

Ez a parmezános, rozmaringos kréker elég intenzív ízű, így biztos fel fog tűnni a kínálóasztalon. Vigyázzunk, a parmezán inkább fűszer, mint sajt, így óvatosan bánjunk vele. A rozmaring nagyon jól illik hozzá, de ízlés szerint tehetünk bele más zöldfűszert is. 

Parmezános, rozmaringos keksz

parmezános rozmaringos keksz recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 140 gramm liszt
  • 65 gramm parmezán (reszelt)
  • 0.5 teáskanál
  • 75 gramm vaj (hideg)
  • 1 deciliter habtejszín
  • 2 evőkanál rozmaring (friss)
  • 1 evőkanál szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

Vágjuk egészen apróra a rozmaringot. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a parmezánt, majd morzsoljuk bele a kockára vágott vajat, végül szórjuk bele a rozmaringot és a szezámmagot. Öntsük hozzá a tejszínt, és egy fakanállal addig keverjük, míg a tészta szépen összeáll. Egy deszkát vékonyan lisztezzünk be, és nyújtsuk ki a tésztát körülbelül fél centiméter vastagságúra. Vágjunk belőle egyenlő méretű téglalapokat. 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. 

Fektessük a téglalapokat a sütőpapírra úgy, hogy elegendő helyet hagyjunk közöttük. Egy villa segítségével szurkáljunk bele lyukakat, majd süssük, amíg aranybarnák nem lesznek. Hagyjuk teljesen kihűlni. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon