Isteni parmezános répacsíkok - Ezt készítsd el krumpli helyett

parmezános sült répacsíkok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Bár nem tanultam meg tőle fütyülni, a sárgarépa mindig az egyik kedvenc zöldségem volt.

A sárgarépa nyersen és sütve is isteni zöldség. Sütve kicsit hasonlít az édeskrumplira, érdemes akár a hagyományos sült krumplit is helyettesíteni vele, sokkal diétásabb megoldás.

Nem baj, ha nem tökéletesen édes a répa, mert egy kis méz is kell hozzá, ami kellemes ízt ad neki. A sós-édes kombináció jegyében a répára parmezán is kerül, így sütjük ropogósra. Minél vékonyabbra vágjuk a szeleteket, annál ropogósabbak lesznek, úgyhogy érdemes precízen dolgozni.

Parmezános sült répacsíkok

parmezános sült répacsíkok kicsi

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 darab sárgarépa
  • 1 evőkanál méz
  • 2 gerezd fokhagyma zúzott
  • 2 evőkanál vaj olvasztott
  • 4 evőkanál parmezán reszelt
  • ízlés szerint zöldfűszer
Recept idők

Elkészítés:

Mossuk és hámozzuk meg a sárgarépákat. Vágjuk fel őket csíkokra. Olvasszuk fel a vajat. Egy tálban keverjük össze a vajat, a mézet és a zúzott fokhagymát. 

 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

 

Tegyük rá a répacsíkokat egy sütőpapírral letakart tepsire. Egy szilikon ecsettel kenjük meg a répákat, és tegyük be őket a sütőbe. Süssük 15 percig, közben rázogassuk és kenegessük, hogy minden oldaluk átsüljön. Vegyük ki, szórjuk rá a parmezánt, süssük még 10 percet. Ha kivettük, szórjunk rá a zöldfűszerből, és azonnal fogyaszthatjuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük