Párolt bébispenót apróra vágott fokhagymával – Villámgyors és egészséges köret
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Pár perc munkával és egy egyszerű öntettel tökéletes köretet készíthetsz bébispenótból.
A spenót egészséges és egyszerűen elkészíthető zöld, amelyből nem csak főzelék készülhet. Sőt, aki a főzeléket nem szereti és emiatt ódzkodik tőle, felejtse el és készítse teljesen más formában.
A zöldség tökéletes tésztafeltét is, krémes avokádóval és paradicsommal kombinálva, spagettivel laktató főétel. A spenót nemcsak magában, hanem töltelékként is nagyon jól működik, csirkemellbe töltve ízgazdag, mégis diétás fogás.
A spenót kistestvére, a bébispenót szintén tele van vitaminnal és tápanyaggal, támogatja a fogyókúrád és az immunrendszert is erősíti. A bébispenótot nyersen is eheted, de ha párolod, akkor is elég csak leforráznod, hogy a vitaminokat ne veszítse el.
Párolt bébispenót fokhagymával
Hozzávalók 2 adaghoz
- 200 gramm bébispenót
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 teáskanál citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A fokhagymát nyomjuk össze. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, az ecetet, a citrom levét, a sót, a borsot és a fokhagymát. A spenótot öntsük le forrásban lévő vízzel és hagyjuk benne állni 2-3 percig, majd szűrjük le. A leforrázott spenótot forgassuk bele az olívaolajas keverékbe, majd tálalhatjuk is.
Fotó: Getty Images