Könnyű, nyári garnélás fogás 15 perc alatt - Grillen és sütőben is elkészíthető

racov
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Különleges ízek pillanatok alatt, remek fogás magában, de körettel is nyugodtan szervírozhatjuk.

A garnélát legtöbbször wokban készítjük, most azonban kipróbáltunk valami mást, valami sokkal menőbbet, ami egy nyári grillpartin is nagyot szólhat.

A garnéla és a friss zöldségek találkozása isteni, egy-kettőre eltüntetik majd a vendégeink. Az étel pikáns fűszerezést kap, majd az egészet fóliába csomagoljuk és dobhatjuk is a grillre, hogy egy szenzációs tengerparti hangulatú bulit csapjunk. Természetesen tepsiben is megsüthetjük ezeket a csomagokat, úgy is fantasztikusak lesznek.

Fóliában párolt garnéla

garnélact

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 tucat garnélarák (tisztított)
  • 1 marék bébispenót
  • 1 darab sárgarépa
  • 1 darab cukkini
  • 1 darab citrom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál borecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál chili (piros)
Recept idők

Elkészítés:

A garnélákat sóval, borssal, zúzott fokhagymával, apróra vágott chilivel és egy evőkanál olívaolajjal összeforgatjuk, a citromot pedig alaposan megmossuk, néhány vékony szeletet vágunk belőle.

Egy zöldséghámozó segítségével vékony szalagokat vágunk a sárgarépából és a cukiniből, ezeket a spenóttal együtt egy tálba dobjuk, majd olívaolajjal, borecettel, sóval-borssal alaposan átforgatjuk.

A keveréket egy-egy téglalap alakú alufólia egyik oldalára halmozzuk, rápakoljuk a garnélákat és 1-2 citromkarikát, végül meghintjük petrezselyemmel.

A fólia másik felét ráhajtjuk és a széleit visszahajtogatva körben lezárjuk, 150 fokos hőlégkeveréses sütőben vagy közepesen forró grillen 8-10 perc alatt elkészülnek. Önmagában könnyű fogásként vagy egy kis fűszeres rizzsel kiegészítve is isteni finom.

Ezt az igazán egyszerű fokhagymás, garnélás rizottót is érdemes kipróbálni!

Fotó: Street Kitchen/Cover: Getty Images

Ezt is szeretjük