Mamaféle pecsenyekrumpli: mutatjuk, hogy készül a régi kedvenc

pkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pirosra sült krumpli a pecsenyezsírtól lesz fantasztikus, tökéletes köretnek, de simán, mártogatóssal is lehet kínálni.

A krumpli tényleg a szegények eledele? Lehet, hogy szerény alapanyag és olcsó is, azt azonban nem szabad elfelejteni, mennyire sokoldalúan lehet felhasználni és milyen finom a burgonya.

Az egyik legegyszerűbb elkészítési módja, ha sütőbe tolod és pirosra sütöd, persze bőven cifrázhatod a tepsis krumplit: készülhet steakburgonya, sajtos-tejfölös vagy egyszerűen héjában sült. Az egyik nagy kedvencem a pecsenyezsírral megöntözött változat, amelynek köszönhetően nagyon jó zamatot és szaftot kap a krumpli.

Mi az a pecsenyezsír?

A zsírban sült húsok után visszamaradt lé, amit sűrűre szoktak főzni bor, fűszerek, vaj vagy paradicsompüré hozzáadásával. A pecsenyelé mártások, szószok készítésénél remek alapanyag, de meg lehet vele öntözni a sülteket is, úgy sokkal szaftosabbak, ízletesebbek lesznek. Kenyérrel tunkolva is fogyaszthatod, de használhatod krumplisütésnél is.

Pecsenyekrumpli

pekct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kilogramm krumpli
  • só és bors ízlés szerint
  • 500 gramm pecsenyezsír
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát vágjuk félbe, tegyük keverőtálba, forgassuk egybe a pecsenyezsírral - kevesebbel is készülhet, de ha többet teszünk rá, később sok mindenhez  lehet használni. Kevés sót és borsot is tegyünk rá, majd terítsük tepsire és 180 fokosra előmelegített sütőben, 30-40 perc alatt süssük pirosra. A visszamaradt pecsenyezsírból isteni mártás készülhet, mindenképp érdemes félretenni.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük