
Egyszerű tepsis köret újburgonyából: a tejföltől és a sajttól hihetetlenül krémes lesz

Egyszerűen elkészíthető tepsis krumpli, nagyszerű köret lehet hús vagy saláták mellé.
Bármilyen krumpliból elkészíthető, a legfinomabb azonban újburgonyával készítve, hiszen zsengébb és gyorsabban megsül, a tejföl és a sajt krémességétől pedig nagyon finom és laktató lesz. Ha szeretnénk egy kis frissességet is a tányérra csempészni, akkor érdemes megszórni finomra aprított zöldfűszerekkel, ez lehet petrezselyem, rozmaring vagy zöldhagyma.
A tepsiben sült burgonya elkészítésével nem lesz semmi gondunk, csak megpucoljuk, félbevágjuk, rászórjuk az alapanyagokat, majd mehet is a sütőbe pirulni. Mivel mindenki sütője kicsit más, érdemes a szemünket a készülő ételen tartani, mindig kukkantsunk be, mennyire pirult a sajt - van, aki csak olvadtra, míg más aranybarnára, ropogósra süti. Forrón csak óvatosan falatozzuk, könnyű leégetni vele a szájpadlásunkat, de nagy előnye, hogy hidegen is finom és még a csomagolást is jól viseli.
Tepsis újburgonya sajttal és tejföllel

Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm burgonya
- 6 evőkanál tejföl
- 15 dekagramm sajt
- kevés olaj
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
A megtisztított burgonyákat félbevágjuk és tepsibe helyezzük, sóval és borssal fűszerezzük, tejföllel megkenjük, sajttal megszórjuk. Egy kevés olajjal épphogy csak megöntözzük, majd 180 fokos sütőben 20-35 perc alatt megsütjük.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!