Egyszerű tepsis köret újburgonyából: a tejföltől és a sajttól hihetetlenül krémes lesz
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ropogós
Almás-fahéjas csiga: a foszlós tésztának képtelenség ellenállni
Omlósra sült, fűszeres lazac: zsiradék nélkül, air fryerben készül
Mogyorókrémes csillagok az ünnepi asztalra: alig valamiből készül
Omlós diós hókifli vajjal gyúrva: klasszikus karácsonyi recept
Citromos, zöldfűszeres csirkemell: villámgyors ünnepi ebéd
Egyszerűen elkészíthető tepsis krumpli, nagyszerű köret lehet hús vagy saláták mellé.
Bármilyen krumpliból elkészíthető, a legfinomabb azonban újburgonyával készítve, hiszen zsengébb és gyorsabban megsül, a tejföl és a sajt krémességétől pedig nagyon finom és laktató lesz. Ha szeretnénk egy kis frissességet is a tányérra csempészni, akkor érdemes megszórni finomra aprított zöldfűszerekkel, ez lehet petrezselyem, rozmaring vagy zöldhagyma.
A tepsiben sült burgonya elkészítésével nem lesz semmi gondunk, csak megpucoljuk, félbevágjuk, rászórjuk az alapanyagokat, majd mehet is a sütőbe pirulni. Mivel mindenki sütője kicsit más, érdemes a szemünket a készülő ételen tartani, mindig kukkantsunk be, mennyire pirult a sajt - van, aki csak olvadtra, míg más aranybarnára, ropogósra süti. Forrón csak óvatosan falatozzuk, könnyű leégetni vele a szájpadlásunkat, de nagy előnye, hogy hidegen is finom és még a csomagolást is jól viseli.
Tepsis újburgonya sajttal és tejföllel
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm burgonya
- 6 evőkanál tejföl
- 15 dekagramm sajt
- kevés olaj
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
A megtisztított burgonyákat félbevágjuk és tepsibe helyezzük, sóval és borssal fűszerezzük, tejföllel megkenjük, sajttal megszórjuk. Egy kevés olajjal épphogy csak megöntözzük, majd 180 fokos sütőben 20-35 perc alatt megsütjük.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors