Pihe-puha pekándiós muffin: az amerikaiak kedvence téged is rabul ejt

Nyomtatás
pmcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az édes finomság Amerika déli részén nagyon népszerű, ünnepnapokon biztos, hogy az asztalra kerül.

Az amerikaiak legnagyobb ünnepe a hálaadás. Ilyenkor klasszikus kedvencek kerülnek az asztalra, egészben sült pulyka, áfonyaszósz, sütőtökös finomságok, pekándiós pite vagy muffin.

A muffin tésztájába más dió is kerülhet, akár finomra őrölve, akár durvára vágva. Hogy még csinosabb legyen a sütemény, tehetsz a tetejére vajkrémet vagy habtejszínt. Nem csak a megjelenésével lehet trükközni, a tésztát is izgalmasabbá teheted, csempészhetsz bele 1 maréknyi darabolt csokit, egy kevés fahéjat vagy 2-3 evőkanál bourbon whiskyt is.

Pekándiós muffin

pmct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 1 bögre finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 0.5 bögre barna cukor
  • 1 bögre pekándió
  • 2 darab tojás
  • 6 evőkanál vaj (olvasztott)
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő egy 2,5 decis bögrét, ezzel mérjük ki az alapanyagokat.

A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sütőport, sót, cukrot és a durvára vágott pekándiót.

Egy másik tálban verjük fel a tojást, forgassuk hozzá az olvasztott vajat, majd keverjük egybe a száraz alapanyagokkal.

A muffinsütőt béleljük ki papírral (kapszli), vagy kenjük ki alaposan vajjal.

Fagyiskanál segítségével a masszát adagoljuk a muffinsütőbe.

A muffint toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre, alkalmazzunk tűpróbát.

A muffinokat porcukorral megszórva kínálhatjuk, vagy félbevágott pekándiót tehetünk a sütemény tetejére.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon