Pihe-puha pekándiós muffin: az amerikaiak kedvence téged is rabul ejt

pmcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az édes finomság Amerika déli részén nagyon népszerű, ünnepnapokon biztos, hogy az asztalra kerül.

Az amerikaiak legnagyobb ünnepe a hálaadás. Ilyenkor klasszikus kedvencek kerülnek az asztalra, egészben sült pulyka, áfonyaszósz, sütőtökös finomságok, pekándiós pite vagy muffin.

A muffin tésztájába más dió is kerülhet, akár finomra őrölve, akár durvára vágva. Hogy még csinosabb legyen a sütemény, tehetsz a tetejére vajkrémet vagy habtejszínt. Nem csak a megjelenésével lehet trükközni, a tésztát is izgalmasabbá teheted, csempészhetsz bele 1 maréknyi darabolt csokit, egy kevés fahéjat vagy 2-3 evőkanál bourbon whiskyt is.

Pekándiós muffin

pmct

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 bögre finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 0.5 bögre barna cukor
  • 1 bögre pekándió
  • 2 darab tojás
  • 6 evőkanál vaj (olvasztott)
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő egy 2,5 decis bögrét, ezzel mérjük ki az alapanyagokat.

A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sütőport, sót, cukrot és a durvára vágott pekándiót.

Egy másik tálban verjük fel a tojást, forgassuk hozzá az olvasztott vajat, majd keverjük egybe a száraz alapanyagokkal.

A muffinsütőt béleljük ki papírral (kapszli), vagy kenjük ki alaposan vajjal.

Fagyiskanál segítségével a masszát adagoljuk a muffinsütőbe.

A muffint toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre, alkalmazzunk tűpróbát.

A muffinokat porcukorral megszórva kínálhatjuk, vagy félbevágott pekándiót tehetünk a sütemény tetejére.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük