Vodkától krémes paradicsomos penne – Elképesztően selymes lesz a szósz

penne alla vodka cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem kell megijedni, nem az alkohol dominál ebben a tésztaszószban, csak a krémességét adja meg.

Az, hogy vodkás tészta, elég bizarrul hangzik, de ha az alkohol csak azért kerül a szószba, hogy krémesebbé tegye, máris sokkal izgalmasabb. Egész egyszerűen arról van szó, hogy a paradicsomszószt a vodka kicsit pikánsabbá teszi.

Nem kell rögtön Bloody Mary-re gondolni, nagyon keveset keverünk az alkoholból a szószhoz. A lényeg, hogy jól bevonja a tésztát, krémessé tegye, és máris kész a szuper laktató fogás. 

Penne alla vodka

penne alla vodka recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 3 evőkanál vaj
  • 1 fej salottahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 teáskanál paprikapehely
  • 120 milliliter paradicsomszósz
  • 2 evőkanál vodka
  • ízlés szerint
  • 500 gramm penne
  • 100 milliliter tejszín
  • 40 gramm parmezán (reszelt)
Recept idők

Elkészítés:

Egy serpenyőben olvasszunk vajat, adjunk hozzá apróra vágott salotta- és fokhagymát, pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a paradicsomszószt és a paprikapelyhet, keverjük meg, pirítsuk le a hagymákat. Öntsük hozzá a vodkát, keverjük jól el benne, ha van lepirult hagyma, azokat is keverjük fel a tetejére. Zárjuk le a gázt. 

Főzzük a tésztát al dentére, a főzővízből tegyünk félre 2 bögrényit. 

A szószt tegyük vissza a tűzre közepes lángra, adjunk hozzá egy fél bögrényit a tészta főzővizéből, majd öntsük bele a tejszínt, keverjük simára. Szórjuk bele a parmezán felét, öntsünk hozzá még egy keveset a főzővízből, és addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Sózzuk ízlés szerint. 

Parmezánnal és friss bazsalikommal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük