Egészben sült fasírt szicíliai módra, sajttal töltve: kevés munkával készül, és nagyon finom
Ha szereted az egészben sült fasírtot, készítsd el szicíliai módra fűszerekkel és sajttal!
Amikor csirkefasírtot készítek, szinte mindig apróra kockázott hússal dolgozom, a madár mell- vagy combrészét használom. Olykor azonban kivételt teszek, és ledarálom a húst, majd kicsit intenzívebb aromákat adok hozzá, úgy sokkal különlegesebb lesz.
A fasírt masszájába az ázsiai konyha kedvelt ízesítői, fűszerei kerültek. A hozzávalókat ki lehet még egészíteni korianderrel, petrezselyemmel, jalapeño paprikával, szezonjában pedig medvehagyma is izgalmasabbá teheti, vagy újhagyma. Az ízesítőket robotgépben is össze lehet dolgozni, aztán mehetnek a darálthoz.
Ha nem szeretnéd serpenyőben sütni a fasírtot, akkor pakold sütőpapírral bélelt tepsire, majd told 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre. Félidőnél fordítsd meg a húsgolyókat. Az elkészült fasírt melegen bármilyen körettel kínálva csodálatos, ha pedig marad belőle, használd fel szendvicsben.
A darált húst tegyük keverőtálba, majd adjuk hozzá a reszelt fokhagymát és gyömbért (utóbbiból egy teáskanálnyit). Ezután az összes többi hozzávalót is forgassuk hozzá az olaj kivételével, majd keverjük össze a masszát.
A keverékből formázzunk tetszés szerinti golyókat, majd forró olajban, oldalanként 4-5 perc alatt süssük készre a fasírtot.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu