
Pikáns kínaikel-saláta sok ropogós zöldséggel – Húsok mellé tökéletes választás

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Mutatós vörös bársony cupcake: így egyszerűsíts, ha nem megy a tortasütés

Fokhagymás tésztaszósz fodros kelből: egészséges vacsi fél órán belül

Csokoládéba mártott zserbószívek: Valentin-napi desszert sütés nélkül

Krémes, tejszínes csirkeleves: puha krumplinudli a levesbetét

Menzakaják kvíze: kitalálod a hozzávalókból, melyik ételről van szó?
Izgalmas nyári saláta a forró napokra, amikor igazán könnyed ebédre vágyik az ember.
Pompás zöldségek fognak roppanni ebben a salátában, már magában is megéri elfalatozni, nagyon finom lesz, ahogy összeérnek az ízek, de ha túl kevésnek éreznénk, nyugodtan kínáljuk húsok mellé.
Nagyon szeretem azokat a salátaönteteket, amelyek kicsit csípnek, ezért szeretek chilipaprikát használni, az öntetben remekül érvényesülni fog az íze. Ha kicsit különlegesebbre szeretnénk készíteni, akkor kevés gyömbért is reszelhetünk az öntetbe, tálalásnál pedig egy kis mogyoróval szórhatjuk meg a salátát. Persze mindenkinek más ízlik, el is lehet hagyni az öntetet, de akkor érdemes pár darab színes zöldséggel, kis koktélparadicsommal vagy kaliforniai paprikával gazdagítani a salátát.
Pikáns kínaikel-saláta

Hozzávalók 4 személyre
Salátához:
- 1 darab kínai kel
- 1 darab kígyóuborka
- 2 szál újhagyma
- 1 csokor koriander
- 1 fej lilahagyma
- 2 darab sárgarépa
Öntethez:
- 2 darab chilipaprika
- 2 evőkanál cukor
- 2 darab lime leve
- 1 csipet só
- 1 deciliter olívaolaj
Elkészítés:
A megtisztított zöldségeket ízlésünk szerint felvágjuk, salátás tálba tesszük.
Az öntet hozzávalóit összeturmixoljuk, majd a salátára öntjük, alaposan egybeforgatjuk és már tálalhatjuk is.
Fotó: Getty Images