Pillekönnyű joghurtos sütemény: csak össze kell keverni a hozzávalókat
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az egyszerűen összedobható sütemény tésztája szép magasra nő, remegős, akár egy sajttorta.
Szeretem az egyszerű süteményeket, különösen azokat, amelyeket pillanatok alatt el lehet készíteni. A joghurtos, olajos tésztájú piskótaszerűség pont ilyen. A tésztája szép magasra nő, de sütés után kötelező megvárni, hogy kihűljön, csak utána szeletelj, langyos állapotában képes darabokra esni. A süti másnap is puha marad, ha este tolod sütőbe, a reggeli kávé vagy tej mellé tökéletes napindító.
A sütemény a joghurttól különleges, használj natúrt, de még gyümölcsös zamatúval is megbolondíthatod. Tálalásnál bőven elég porcukorral meghinteni, nagyon finom lesz.
Joghurtos sütemény
Hozzávalók 4 személyre
- 2 dl joghurt
- 4 db tojás
- 1 dl olaj
- 2 bögre finomliszt
- 0.5 bögre cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csomag sütőpor
- tej opcionális, szükség szerint
Elkészítés:
Készítsünk elő egy 2,5 decis bögrét.
A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, vaníliás cukor, fahéj, sütőpor) gondosan keverjük össze.
Egy másik tálban a tojásokat keverjük egybe, adjuk hozzá a joghurtot és az olajat, majd a száraz hozzávalókkal forgassuk egybe, ha szükséges, tejjel lazítsunk a tésztán.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent, közepes méretű tepsibe vagy tortaformába, 180 fokosra előmelegített sütőben 20-25 percig süssük, a sütésnél alkalmazzunk tűpróbát.
Várjuk meg, míg kihűl, mielőtt szeleteljük.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors