A 8 legfinomabb étel csirkemellből: szaftos, sült és rántott fogások
A csirkemellből egyszerűen és gyorsan változatos, fenséges fogásokat készíthetsz. Főételként sütve, rántva, ragunak is remek választás.
Az egyben sült csirke igazi ellenállhatatlan finomság. A szárnyas nagyon jó alapanyag, hisz szereti a fűszereket, ezért izgalmas ízkombinációkban lehet kipróbálni. Ez a recept kifejezetten azoknak kedvez, akik nem riadnak vissza a pikáns ízektől.
Hogy az egyben sült csirke egyenletesen át tudjon sülni, érdemes a gerincét eltávolítani, így kiterítve pirulhat a madár. A fűszerezése nagyon egyszerű, a csípős ízesítőket robotgép segítségével kell simára pürésíteni, ez a massza kerül rá. Hogy az ízek minél intenzívebbek legyenek, érdemes hűtőben pihentetni a húst, egy éjszakát is állhat így. Ha a receptben leírtakat nem találod elég csípősnek, akkor 1-2 darab jalapeño paprikát is adhatsz a fűszeres páchoz, és még tabascoszószt is kínálhatsz mellé.
A csirkét fektessük vágódeszkára úgy, hogy a gerincoszlopa legyen felül. Egy éles olló segítségével mindkét oldalon vágjuk ki a madár gerincét. A csontos részt csomagoljuk be és tegyük a fagyasztóba, alaplékészítésnél meg hasznát vehetjük.
A gerincétől megszabadított szárnyast ezután fordítsuk meg, a mellrésze legyen felül. A combrésznél kicsit vágjuk be az ízületet, majd a mellét lapítsuk ki.
A chilipaprikát daraboljuk fel, és tegyük aprítógépbe az összes többi alapanyaggal, keverjük sima pürévé. Ezzel a fűszerrel kenjük be alaposan a csirke bőrét, majd tegyük hűtőbe néhány órára, hogy az ízek átjárják a húst.
A pihentetés után a csirkét tegyük tepsire, és toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 40-50 percig (tovább is lehet sütni néhány perccel).
Fotó: Getty Images
@sobors.hu