Pirított hagymás puha krumplikockák – A hagyma finoman karamellizálódik

pirított hagymás krumpli cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A krumpliról le lehet húzni akár az ezredik bőrt avagy héjat, változatos fogásokat lehet belőle tálalni.

Akármennyire is egyszerűnek tűnik ez az alapanyag, a krumplit köretként olyan sokféleképpen variálhatjuk, hogy szinte észre sem vesszük, ha hetente többször is ez az étel kerül az asztalra.

A világ legegyszerűbb hozzávalójával, hagymával együtt sütjük, a hagyma picit karamellizálódik, így máris izgalmasabb ízt ad a krumplinak. Ahhoz, hogy még jobban és szebben piruljon, egy csipet nádcukrot teszek a készülő hagymákra. 

Pirított hagymás krumplikockák

pirított hagymás krumpli recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 kilogramm krumpli
  • 2 fej hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 50 gramm vaj
  • 1 csipet nádcukor (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat alaposan mossuk és hámozzuk meg. Vágjuk kisebb kockákra, sós vízben főzzük puhára 15-20 perc alatt.

Míg fő a burgonya, hámozzuk meg a hagymákat és vágjuk csíkokra. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd pirítsuk meg rajta a hagymákat. Vegyük lejjebb az erősséget, addig pirítsuk, amíg puhák és pirultak nem lesznek a hagymák, tehetünk rá egy kis nádcukrot is.

Ekkor tegyük rá a vajat, várjuk meg, amíg elolvad. A végén keverjük hozzá a krumplit úgy, hogy mindenhol érje a pirult hagyma. Pár percig alacsony lángon pirítsuk őket együtt. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük