Serpenyőben pirított káposzta édesre sült hagymával és ropogós baconnel – Izgalmas köret

kápi2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A bacon kisült zsírja a köret lelke, attól lesz szaftos és ízes a káposzta és a hagyma.

Ez a villámgyors és nagyon egyszerű fogás szuper köret lehet húsok mellé. Az a legjobb benne, hogy alig kell hozzá valami, valószínűleg minden megtalálható hozzá a kamrában, ráadásul maradékmentő receptnek sem utolsó. 

Múltkor frankfurti levest készítettem, de hatalmas káposztát vettem, így csak a felét használtam el. A másik feléből készült ez a köret, amihez bár eredetileg nem kelkáposzta kell, így is isteni finom lett. A káposztának a bacon kisült zsírja ad egy plusz ízt és szaftosságot, tehát fontos, hogy azon kell pirítani az alapanyagokat.

Pirított káposzta

kápi

Hozzávalók 6 személyre:

  • 4 szelet bacon
  • 1 darab hagyma
  • 1 kis fej káposzta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • 0.5 teáskanál chilipehely
  • opcionális petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A bacont kockázzuk össze, majd egy tapadásmentes serpenyőben pirítsuk meg egészen ropogósra. Ha kész, szedjük ki egy tányérra.

Dobjuk az összekockázott hagymát a bacon kisült zsírjára, majd pár perc alatt dinszteljük puhára.

Közben a káposztát mossuk meg, vágjuk csíkokra vagy tetszőleges darabokra, a fokhagymát reszeljük le.

Adjuk a káposztát és a fokhagymát a hagymás alaphoz, sózzuk-borsozzuk, folyamatosan kevergetve dinszteljük, míg puha nem lesz.

Szórjunk rá ízlés szerint chilipelyhet, keverjük bele a ropogós bacont, keverjük össze.

Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük