
Pirosra sült, fűszeres csirkecomb: a bőre ropogós, a húsa vajpuha

A hús fűszeres pácban pihen néhány órát a hűtőben, ennek köszönhetően sokkal ízesebb és omlósabb a csirkecomb.
A csirke legszaftosabb része a combja, melyből számtalan fenséges fogást lehet készíteni. Az egyik kedvenc formája, ha sütőbe tolva pirul szép aranybarnára. A sült csirkecomb nem unalmas, rengeteg ízvariációban kipróbálható, sőt, még a bőre alá ínycsiklandó tölteléket is rejthetsz.
A combokat érdemes valamilyen pácban előkészíteni sütés előtt, hogy a fűszerek átjárják, úgy a hús sokkal ízletesebb és omlósabb lesz, a bőre pedig fényes és ropogós a vajnak köszönhetően.
Pirosra sült, fűszeres csirkecomb

Hozzávalók 6 darabhoz
- 6 darab csirkecomb
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál oregánó
- 4 evőkanál olvasztott vaj
- 4 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A csirkecombokat helyezzük keverőtálba, majd adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagyma-granulátumot, füstölt paprikát, oregánót, olvasztott vajat és az olívaolajat. A fűszereket nagyon alaposan masszírozzuk a húsba, majd fóliázzuk le a tálat, és néhány órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek átjárják a húst.
A bepácolt húst a bőrös felével lefele fektessük tepsire, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 35-40 perc alatt süssük készre (a sütési idő a hús méretétől és a sütőtől függően több is lehet). A sütési idő felénél fordítsuk meg a combokat.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!