Pirosra sült, fűszeres csirkecomb: a bőre ropogós, a húsa vajpuha

scscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hús fűszeres pácban pihen néhány órát a hűtőben, ennek köszönhetően sokkal ízesebb és omlósabb a csirkecomb.

A csirke legszaftosabb része a combja, melyből számtalan fenséges fogást lehet készíteni. Az egyik kedvenc formája, ha sütőbe tolva pirul szép aranybarnára. A sült csirkecomb nem unalmas, rengeteg ízvariációban kipróbálható, sőt, még a bőre alá ínycsiklandó tölteléket is rejthetsz.

A combokat érdemes valamilyen pácban előkészíteni sütés előtt, hogy a fűszerek átjárják, úgy a hús sokkal ízletesebb és omlósabb lesz, a bőre pedig fényes és ropogós a vajnak köszönhetően.

Pirosra sült, fűszeres csirkecomb

scsct

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 6 darab csirkecomb
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál oregánó
  • 4 evőkanál olvasztott vaj
  • 4 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat helyezzük keverőtálba, majd adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagyma-granulátumot, füstölt paprikát, oregánót, olvasztott vajat és az olívaolajat. A fűszereket nagyon alaposan masszírozzuk a húsba, majd fóliázzuk le a tálat, és néhány órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek átjárják a húst.

A bepácolt húst a bőrös felével lefele fektessük tepsire, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 35-40 perc alatt süssük készre (a sütési idő a hús méretétől és a sütőtől függően több is lehet). A sütési idő felénél fordítsuk meg a combokat.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük