Létezik olyan pizza, ami nem hizlal? Igen, ha tojásból készítjük
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Füstös és pikáns Buffalo-hummusz: mártogatósok közt verhetetlen
Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
Pihe-puha, réteges citromtorta: házi piskóta az alapja
Vajpuhára sült tepsis sertéstarja: hagymás, paprikás ragu teszi izgalmassá
7 tipp, amivel megmentheted az elsózott levest: ezek a praktikák aranyat érnek
Ha szeretnénk egy diétás, finom reggelit készíteni, akkor a pizzaomlett a tökéletes választás. Lényegében egy könnyed, tojásos omlettről van szó, amit tetszőleges feltéttel megpakolunk, majd a sütőben kisütünk.
Egy omlett összeállítása nem tart tovább 2 percnél és a sütése sem időigényes folyamat. Amire szükségünk van hozzá, az egy pizzasütő lap vagy egy sütőbe tehető serpenyő, de ha egyik sem áll a rendelkezésünkre, akkor tortaformát is használhatunk.
A pizzaomletthez először meg kell sütnünk a tojásos alapot, majd, ha az elkészült, mehetnek rá a feltétek. Azokkal együtt is visszatesszük a sütőbe pár percre, de éppen csak annyi időre, amíg a sajt megolvad és a szalámi megpirul.
A pizzaomlettünkre számtalan dolgot tehetünk, mutatunk pár ötletet inspirációnak:
- paradicsomszósz, kukorica, bacon
- paradicsomszósz, hagyma, szalámi
- koktélparadicsom, spenót, cukkini
- gomba, paradicsom, petrezselyem
Mivel az omlettünk nem tartózkodik sokáig a sütőben, az alapanyagok nem kapnak sok hőt, ezért a hagymát érdemes előre megdinsztelni, a bacont pedig ropogósra sütni. Az olyan hozzávalók esetében, mint a szalámi, koktélparadicsom vagy a kukorica nem kell előre dolgoznunk, azoknak bőven elég az az öt perc, amit a sütőben töltenek.
Pizzaomlett
Hozzávalók 1 adaghoz
- 6 darab tojás
- 2 evőkanál tejszín
- ízlés szerint só, bors
- 250 gramm mozzarella
- 8 szelet szalámi
- ízlés szerint petrezselyem (friss)
Elkészítés:
A tojásokat verjük fel a tejszínnel, a sóval és a borssal.
Keverjünk bele 50 gramm reszelt mozzarella sajtot, majd öntsük a tojásos masszát egy pizzasütő lapra, és tegyük 180 fokos sütőbe 10 percre.
Ha készen van, szórjuk meg a maradék 200 gramm mozzarellával, tegyük rá a szalámiszeleteket és az apróra vágott petrezselymet. Mehet vissza a sütőbe, ha aranybarna, készen van.
Fotó: Getty Images