
Filléres, porcukorba forgatott túrófánk: dagasztás és kelesztés nélkül készül

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében

Virslis-majonézes tésztasaláta: krémes, laktató és villámgyorsan kész

Varázslatos citromos pite: turmixgépben készül a krémes töltelék

Rántott csirke még sosem volt ilyen extra: különleges panír borítja

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk
A gusztusos túrófánkocskák macera nélkül elkészíthetőek.
Nálunk a fánknak mindig szezonja van. Rengetegféle új receptet kipróbálunk, de a jó bevált régiek is gyakran sülnek, amiket a legnagyobb örömmel falatozunk el. Persze az embernek nincs mindig kedve a konyhában szorgoskodni, szerencsére azonban bőven válogathatok a megúszós receptek közül, így mindenki jól jár otthon, lesz finomság, és nekem sem kell sokat bajlódnom a konyhában.
A túrófánk az egyik legnagyobb kedvencünk, számomra különösen csábító, hogy mindössze egy keverőtál elég lesz, amiben az alapanyagokat összegyúróm, majd bő olajban készre sütöm a pampuskákat. A mosogatást így elégé megússzuk, azért ez nem elhanyagolandó. Az egyszerű finomság tésztájába citromhéjat is érdemes reszelni, vagy egy kis löttyintés rumaromával bolondtani. Tálalásnál sima vagy fahéjas porcukorral dukál megszórni, de akár édes krémet vagy lekvárt is kínálhatunk mellé.
Porcukorba forgatott túrófánk

Hozzávalók 4 személyre
- 20 dekagramm liszt
- 30 dekagramm túró
- 2 darab tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 3 evőkanál cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az összes alapanyagot tálba öntjük, majd alaposan egybedolgozzuk. A masszából ízlésünknek megfelelő labdákat formázunk, amiket bő olajban aranybarnára sütünk, 2-3 percenként forgatjuk a fánkokat, hogy szép színt kapjanak. Tálalásnál porcukorral megszórjuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors