Filléres, porcukorba forgatott túrófánk: dagasztás és kelesztés nélkül készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A gusztusos túrófánkocskák macera nélkül elkészíthetőek.
Nálunk a fánknak mindig szezonja van. Rengetegféle új receptet kipróbálunk, de a jó bevált régiek is gyakran sülnek, amiket a legnagyobb örömmel falatozunk el. Persze az embernek nincs mindig kedve a konyhában szorgoskodni, szerencsére azonban bőven válogathatok a megúszós receptek közül, így mindenki jól jár otthon, lesz finomság, és nekem sem kell sokat bajlódnom a konyhában.
A túrófánk az egyik legnagyobb kedvencünk, számomra különösen csábító, hogy mindössze egy keverőtál elég lesz, amiben az alapanyagokat összegyúróm, majd bő olajban készre sütöm a pampuskákat. A mosogatást így elégé megússzuk, azért ez nem elhanyagolandó. Az egyszerű finomság tésztájába citromhéjat is érdemes reszelni, vagy egy kis löttyintés rumaromával bolondtani. Tálalásnál sima vagy fahéjas porcukorral dukál megszórni, de akár édes krémet vagy lekvárt is kínálhatunk mellé.
Porcukorba forgatott túrófánk
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dekagramm liszt
- 30 dekagramm túró
- 2 darab tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 3 evőkanál cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az összes alapanyagot tálba öntjük, majd alaposan egybedolgozzuk. A masszából ízlésünknek megfelelő labdákat formázunk, amiket bő olajban aranybarnára sütünk, 2-3 percenként forgatjuk a fánkokat, hogy szép színt kapjanak. Tálalásnál porcukorral megszórjuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors