Puha cukkinis palacsinta egyszerűen: alig valamiből készül

2
Nyomtatás
Puha cukkinis palacsinta cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A csodás cukkinis palacsinta pufira és vékonyra is süthető, érdemes saját ízlésre szabni a puha tésztát.

A cukkinis palacsinta nagyon ízletes finomság. A tésztája jól fűszerezhető, ne sajnáld belőle az őrölt borsot, sőt, akár a fokhagyma mennyiségét is növelheted. A palacsinta pufin és vékonyan is süthető: ha magában kínálnád, akkor legyen vastagabb a tészta, ha viszont megtöltenéd, akkor vékonyan süsd.

Így lesz vékony a tészta!

A cukkinis palacsintát akkor tudod szép vékonyra sütni, ha híg masszát keversz be, az így kisütött tészta könnyen feltekerhető, akár megtöltheted valamilyen sajtos töltelékkel is. Ne csak tekerd: mutatós sós palacsintatornyot is építhetsz a cukkinis tésztából.

Puha cukkinis palacsinta

Puha cukkinis palacsinta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 darab cukkini
  • só ízlés szerint
  • 4 darab tojás
  • 5 evőkanál joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 30 dkg liszt
  • fekete őrölt bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 dl ásványvíz (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit tisztítsuk meg, majd reszeljük le. Ezután forgassuk egybe a sóval, majd tegyük félre 10-15 percre. Ezután a cukkinit nyomkodjuk ki.

A cukkinihez keverjük hozzá a tojásokat, joghurtot és a fokhagymát.

Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd forgassuk hozzá a sót, borsot és a sütőport. Ezután a száraz alapanyagokat apránként keverjük egybe a nedvessel.

Ha vékony palacsintákat szeretnénk, ásványvizet is keverhetünk a masszához. Minél hígabb a massza, annál vékonyabb palacsintát lehet belőle sütni.

Vegyünk elő egy serpenyőt, kenjük ki enyhén olajjal, majd a bekevert palacsintatésztát a szokásos módon süssük ki.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon