Palacsinta-alaprecept nem csak kezdőknek: így lesz tökéletes a tészta
A tökéletes palacsinta nem ragad le sütés közben, fordításnál egyben marad, nem szakad. Mutatjuk, mi hogy készítjük.
A cukkinis palacsinta nagyon ízletes finomság. A tésztája jól fűszerezhető, ne sajnáld belőle az őrölt borsot, sőt, akár a fokhagyma mennyiségét is növelheted. A palacsinta pufin és vékonyan is süthető: ha magában kínálnád, akkor legyen vastagabb a tészta, ha viszont megtöltenéd, akkor vékonyan süsd.
A cukkinis palacsintát akkor tudod szép vékonyra sütni, ha híg masszát keversz be, az így kisütött tészta könnyen feltekerhető, akár megtöltheted valamilyen sajtos töltelékkel is. Ne csak tekerd: mutatós sós palacsintatornyot is építhetsz a cukkinis tésztából.
A cukkinit tisztítsuk meg, majd reszeljük le. Ezután forgassuk egybe a sóval, majd tegyük félre 10-15 percre. Ezután a cukkinit nyomkodjuk ki.
A cukkinihez keverjük hozzá a tojásokat, joghurtot és a fokhagymát.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd forgassuk hozzá a sót, borsot és a sütőport. Ezután a száraz alapanyagokat apránként keverjük egybe a nedvessel.
Ha vékony palacsintákat szeretnénk, ásványvizet is keverhetünk a masszához. Minél hígabb a massza, annál vékonyabb palacsintát lehet belőle sütni.
Vegyünk elő egy serpenyőt, kenjük ki enyhén olajjal, majd a bekevert palacsintatésztát a szokásos módon süssük ki.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu