Pihe-puha francia teasüti: a madeleine mákkal és dióval is isteni

4
Nyomtatás
Puha mákos madeleine cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A madeleine az aprósütemények királynője, mely bájos formájával és puha tésztájával hódította meg a világot.

A francia cukrászok remekműve, a madeleine egyszerűen készül, csupán be kell szerezni a kagyló alakú szilikonos sütőformát, aztán indulhat is a finomság gyártása. Az aprósüti rengetegféle ízben kipróbálható, a tésztába keverhető csoki, vanília, dió, mák, és még bőven lehetne sorolni az extra alapanyagokat.

Citromos mázzal is bevonható

A kisült sütit gyakran bevonják valamilyen mázzal. A legnépszerűbb a csokival bevont változat, de mással is érdemes kipróbálni. Ha még különlegesebben kínálnád, akkor keverj ki egy egyszerű citromos mázat, majd csorgasd a kisült sütire. Így sokkal gusztusosabb és finomabb!

Puha mákos madeleine

Puha mákos madeleine ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál mák
  • porcukor (opcionális) szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tojást keverjük fehéredésig a cukorral és vaníliás cukorral, majd a citrom reszelt héját és a vajat is forgassuk hozzá.

A lisztet forgassuk egybe a sóval, sütőporral és a mákkal. Ezután a száraz és nedves keveréket dolgozzuk össze, majd a masszát adagoljuk a madeleine-formába.

A formába adagolt sütit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 12-18 perc alatt süssük készre. (A sütésnél tűpróbát érdemes alkalmazni!)

Az elkészült sütit porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon