Ezek a világ legjobb cukrászdái: képzeletbeli utazás a sütik világában

ccover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Amikor egy gasztronómiáért rajongó utazásra adja a fejét, kötelező az adott hely finomságait megkóstolnia.

A legtöbben utazás előtt szeretik pontosan megtervezni a menetrendjüket, mikor és mit fognak csinálni, mi az, amit feltétlen megnéznek, kipróbálnak és persze megkóstolnak.

Minden nemzet kultúrájához hozzátartozik a gasztronómia, minden ország büszkélkedhet különleges helyi fogásokkal, amelyeket feltétlen meg kell kóstolni, ha az ember tényleg meg akarja ismerni az adott vidéket. Ilyenkor néha bátorságra is szükség van, hiszen találkozhatsz merész, szokatlan ízekkel.

Ha édesszájú vagy, az utazásod során feltétlen fedezd fel a helyi desszerteket, ülj be egy hangulatos cukrászdába, gyönyörködj a kínálatban, majd kóstolj. A most következő válogatásban képzeletbeli utazásra invitálunk, 7 város elképesztő cukrászdájába nyerhetsz bepillantást, olyan gyöngyszemeket mutatunk, amelyeket egyszer az életben feltétlen meg kell látogatni, hogy átadd magad a hely varázsának.

Demel - Bécs

Bécs szíveben található a Demel cukrászda, amely 1786-ban nyitotta meg a kapuit. A patinás hely Ferenc József kedvence volt, de nem csak az övé, neje, Sissi sem bírt ellenállni az ínycsiklandó kínálatnak. A világhírű cukrászda rokokó stílusban épült, a kirakata vonzza a tekinteteket, belépve pedig csupa csillogás, pompa tárul az ember szeme elé, a csillárokban, a márványburkolatban és régi tálalószekrényekben is gyönyörködhetsz. A Demelben nem csak különleges sütemények közül lehet válogatni, van ott csokoládé, cukorka és még mutatós szendvicseket is lehet kérni, sőt, a kávéspecialitásukat is érdemes kipróbálni.

dcct

Fotó: K. u K. Hofzuckerbacker Demel Facebook-oldal

Ha legközelebb a Kohlmarkton jársz, mindenképp térj be az ott található édességmennyországba. Igaz, a Demelbe nem lehet csak úgy beesni, asztalt kell foglalni, akár a teraszra, majd kóstold meg Sissi kedvencét, a macskanyelvet, vagy kérj egy szelet Sacher-tortát.

Pierre Hermé - Párizs

A hely tulajdonosát, Pierre Hermét olyan hangzatos jelzőkkel szokták illetni, mint a világ legjobb cukrásza vagy a cukrászok Picassója. Pierre 1998-ban kezdte meg saját márkájának, a Pierre Hermé Paris-nak építését, jelenleg Franciaország mellett Tokióban, Londonban és Dubajban is található üzlete. A cukrász különleges ízvilágú macaronjainak köszönheti ismertségét, az a hír járja, ő készíti a világ legfinomabbját, persze a cukrászdába betérve más káprázatos édességek közül is lehet válogatni.

122955214 3683818188324012 4287149292335148354 o

Fotó: Pierre Hermé Paris Facebook-oldal

A cukrászdába lépve ehető műalkotások tárulnak az ember szeme elé, ha Párizsban jár az ember és szereti és édességeket, süteményeket, akkor ide be kell térnie. Már a látvány lenyűgöző, az ízek pedig varázslatosak. Az elképesztő desszertek közül nehéz lesz választani, de a gyümölcsös, vaníliakrémes változatokat nagyon ajánljuk, a legtöbb vendég ezekről zeng ódákat. A macaronok mellett a rózsás-málnás-licsis ispahan és a millefeuille is rabul ejt majd.

FataMorgana Gelato - Róma

Úgy tartják, ha igazán jó kávéra szomjazol, Olaszországba kell utaznod - ez az állítás a fagylaltokra is igaz, a világ legfinomabb hideg desszertjeit Rómában lehet megtalálni.

fct

Rómában az egyik legszuperebb hely a FataMorgana, nem véletlen, hogy szépen terjeszkedik, több nagy városban kínálnak minőségi, mesterséges adalékanyagoktól és színezőktől mentes fagylaltokat. Az elképesztő ízeket Maria Agnese Spagnuolo álmodta meg, a kínálatban extrém variációkat is találni, ilyen például a wasabis, de nyugalom, klasszikus, gyümölcsös finomságokat is lehet kóstolni.

Hafiz Mustafa 1864 - Isztambul

A cukrászda - mint ahogy a nevéből is kiderül - 1864 óta működik, klasszikus keleti édességekkel csábít. Itt az igazi édesszájúak fogják magukat jól érezni. A világ legfinomabb baklaváját is náluk lehet kapni, rengetegféle közül lehet válogatni. A sütemények mellé török kávét vagy mentateát kérhetsz.

bct

Magnolia Bakery - New York

A Magnolia pékség mára üzletlánccá nőtte ki magát, a boltok előtt már korán reggel kígyózó sorok szoktak állni.

A népszerű cukrászdában csak úgy tornyosulnak az amerikaiak nagy kedvencei: ha te is szereted a cupcake-et és a brownie-t, akkor mindenképp térj be a Magnoliába és kóstold meg helyben a finomságot, amely egész biztosan felejthetetlenné teszi majd az utazásodat.

bbct

Patisserie Sainte Anne - London

A Londonban található, bájos hangulatú cukrászdában francia stílusban készült desszertek várnak az érkezőkre. Itt nem csak süteményeket lehet falatozni, napindítónak is tökéletes a hely, mivel nem csak nassolnivalók közül lehet válogatni, vannak szendvicsek és péksütemények is.

A cukrászda 2014-ben nyitott, mindent bio- és helyi alapanyagokból készítenek, kivéve a csokoládét és a vajat. A csoki Belgiumból érkezik, a vaj pedig Franciaországból.

lcct

Fotó: Patisserie Sainte Anne Facebook-oldal

Henri Charpentier – Tokió

A cukrászda 1969 óta várja a desszertek kedvelőit. A hely megálmodója, Arita a Crépes Suzette nevű desszert ötletgazdájáról nevezte el az üzletet. A látványos desszertek francia stílusban készülnek - sajnos a finomságok elég drágák, de ha elmész ide, engedj meg magadnak egy kis kényeztetést, mert tényleg elképesztő dolgokat kóstolhatsz.

A cukrászda specialitásai közé tartozik a sajttorta és a romantikus névre hallgató „Virágos kísértés”, mely egy étcsokoládés, habos süteményt takar.

Fotók: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük