Édes, quinoával töltött sütőtök: aszalt gyümölcsökkel készül

4
Nyomtatás
Quinoas-sutotok-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a nem mindennapi, quinoával töltött sütőtök igazi különlegesség az őszi időszakban: édes, fahéjas és nagyon finom.

Ez a gazdag, quinoával töltött sütőtök az egyik legnagyobb őszi kedvenced lesz. Rendhagyó módon ebben a receptben a töltelék édes ízekkel és fűszerekkel egészül ki, így ha eddig csak a sós változatokat kóstoltad, akkor mindenképp adj neki egy esélyt.

A quinoa a zabkásához hasonó módon egy édes-fahéjas-tejes alapban fő puhára, ezután kerülnek bele az aszalt gyümölcsök. Az így készült étel tartalmas és tápláló, hiszen tele van rosttal és fehérjével, így nemcsak desszertként, hanem főételként is fogyaszthatod.

Quinoával töltött sütőtök

Quinoas-sutotok

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 kisebb gömbölyded kanadai sütőtök
  • 150 g quinoa
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. őrölt szerecsendió
  • 0.25 tk.
  • 400 ml kókusz-, mandula- vagy zabital
  • 1 ek. juharszirup
  • 2 ek. mandulavaj
  • 50 g aszalt barack, áfonya, mazsola vagy más aszalvány
Recept idők

Elkészítés:

A tököt mossuk meg, vágjuk félbe, kaparjuk ki a magjait, dörzsöljük be kevés olajjal, majd vágással lefele helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük puhára.

Közben készítsük el a quinoát. Egy kisebb edényben keverjük össze a quinoát, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót, majd öntsük hozzá a kókuszitalt, és forraljuk fel. Közepes hőfokon főzzük puhára 15-20 perc alatt, majd keverjük hozzá a juharszirupot és a mandulavajat.

Kanalazzuk a puha sütőtökökre, és szórjuk meg a választott aszalt gyümölccsel. Még melegen fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon