Ragacsos brownie sok csokival: cékla tartja szaftosan a tésztát

Ragacsos céklás brownie cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A különleges brownie masszájába zöldség kerül. Egyszerű, mégis nagyszerű recept, amit érdemes kipróbálni.

A brownie is lehet egészségesebb, ha a tésztájába valamilyen zöldség kerül. Bizony, a csupa csokis finomság zöldséggel is készülhet, lehet az cukkini, édesburgonya vagy cékla.

A céklás brownie könnyedén összedobható finomság. A zöldség jelenléte már a süti színében megmutatkozik, főleg akkor, ha héjában főzöd puhára a céklát, mert akkor egészen megmarad az élénk színe. Ha puhára főtt, akkor pucold meg, a héját véletlenül se hagyd rajta. A cékla szuperül beleillik a sütibe, ha különleges, egészséges desszertre vágysz, akkor ezt a receptet neked találták ki.

Így még finomabb lesz

A receptben semmilyen pluszfűszer nem kerül a tésztába, pedig bátran mehet bele akár egy kis kardamom vagy fahéj. Az izgalmak kedvéért pedig mák, mazsola vagy kókusz is gazdagíthatja a masszát.

Ragacsos céklás brownie

Ragacsos céklás brownie ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g cékla
  • 100 g étcsoki
  • 200 g vaj
  • 3 darab tojás
  • 200 g cukor
  • 100 g liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 25 g kakaó
Recept idők

Elkészítés:

A céklát pucoljuk meg, majd vágjuk karikákra vagy kockákra, és bő vízben főzzük puhára. (A főzési idő változó, villával ellenőrizhetjük, hogy megpuhult-e a zöldség.) Ezután szűrjük le.

A csokit daraboljuk fel, a vajat vágjuk kockákra és tegyük turmixgépbe a lecsöpögtetett céklával együtt, turmixoljuk simára.

A tojást a cukorral keverjük habosra, majd a céklás keverékkel is dolgozzuk egybe.

A lisztet forgassuk egybe a vaníliás cukorral, sóval és kakaóval, majd a nedves hozzávalókkal is dolgozzuk össze.

A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük