Készíts krémes Ranch öntetet: salátákhoz és páchoz is tökéletes

17
Nyomtatás
ranch-ontet

Ezért a szuper krémes, ízekben gazdag öntetért mostantól neked sem kell a boltba menni. Megmutatjuk, hogyan készítheted el a kedvenc salátádhoz, vagy akár egyszerű mártogatósnak is!

Attól, hogy egy öntet készen, a boltban is elérhető, még nem feltétlenül bonyolult az elkészítése. A Ranch öntet szépsége, hogy néhány egyszerű alapanyag szükséges hozzá, és mindössze 10 perc az időnkből. A különlegességét a tejföl, az író, a majonéz és a zöldfűszerek adják, köztük a petrezselyem, a metélőhagyma és a kapor. 

Remekül illik sült csirkeszárnyakhoz mártogatósnak, de tépett marhához és szendvicsekhez is tökéletes öntetként.

Tipp

Légmentesen záródó edényben akár egy hétig is eláll a hűtőben.

Ranch öntet

ranch-ontet

Hozzávalók -+ adaghoz

  • 0,8 dl író
  • 0,8 dl tejföl
  • 0,8 dl majonéz
  • másfél ek. friss, aprított petrezselyem
  • 1 ek. friss, aprított metélőhagyma
  • 1 tk. friss, aprított kapor
  • 1 kk. hagymapor
  • fél kk. fokhagymapor
  • 1 tk. fehérborecet
  • negyed tk.
  • 1 kk. frissen őrölt fekete bors
  • fél tk. kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

Vegyünk elő egy mély tálat, amelyben a tejfölt, az írót és a majonézt simára keverjük.

Ezután keverjük hozzá a petrezselymet, a metélőhagymát, a kaprot, a hagymaporokat, a fehérborecetet, a sót, a borsot és a cukrot is.

Amint szép homogén az öntet, öntsük bele akár egy csatos üvegbe, vagy egy bármilyen másik, légmentesen záródó edénybe, és tegyük a hűtőbe.

Tálalás előtt kb. fél órával vegyük ki a hűtőből, hogy mire fogyasztjuk, kellemes hőmérsékletű legyen az öntet.

Fotó forrása: Getty Images

Olvasd el ezt is!

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
Kövess minket az Instagramon