Süsd meg Amerika kedvenc tortáját: a vörös bársony krémsajtos töltelékkel csábít
A csodaszép vörös bársony torta vajkrémes töltelékkel készül, ellenállhatatlan finomság, melyből biztos a repeta.
A vörös bársony Amerika egyik legnépszerűbb tortája, melyet esküvőkre és születésnapokra előszeretettel rendelnek az édesszájúak. A látványos torta otthon is elkészíthető, méghozzá egyszerűen, a díszítés pedig sokféleképpen történhet. Ha szeretnéd, a tortát csupaszon is kínálhatod krémes ruha nélkül, a tetejére pedig az egyik tésztalap morzsolva kerülhet; rád van bízva, milyen pompában tálalod a desszertet.
A vörös bársony torta alapja strapabíró, ezért, ha maradt belőle, le is fagyaszthatod. A tésztát 4 hétig tárolhatod a mélyhűtőben, kiengedve szuper sütinyalókát készíthetsz belőle.
Vörös bársony torta krémsajtos töltelékkel
Hozzávalók 16 szelethez
A tortalapokhoz:
- 250 g vaj
- 250 g cukor
- 3 darab tojás
- 3 evőkanál forró víz
- 25 g kakaó
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 2 teáskanál gélállagú piros ételfesték
- 2 teáskanál ecet (5%)
- 280 ml író
- 325 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- vaj a forma kikenéséhez
Töltelék:
- 650 g puha vaj
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 300 g porcukor
- 350 g krémsajt
Elkészítés:
Tortalap:
A puha vajat a cukorral keverjük habosra. Ezután a tojásokat egyenként keverjük a vajas keverékhez.
A forró vizet mérjük kis tálkába, adjuk hozzá a kakaót, vaníliakivonatot és az ételfestéket, az egészet keverjük össze alaposan.
Az ecetet és az írót külön keverjük össze.
A lisztet szitáljuk keverőtálba és forgassuk egybe a sütőporral, majd apránként dolgozzuk a vajas keverékez. Ezután a kakaós és az írós keveréket is forgassuk a masszához.
A tortaformát (24 cm-es) kenjük ki vajjal, majd öntsük bele a masszát (2 adagban is lehet), és toljuk 180 fokos sütőbe, 25-30 perc alatt süssük meg. A sütésnél érdemes tűpróbát alkalmazni.
Az elkészült alapot néhány percig hagyjuk a formában, majd borítsuk sütőrácsra és hűtsük ki teljesen.
Töltelék:
A lágy vajat a vaníliakivonattal kezdjük el simára keverni, közben adjuk hozzá a porcukrot is. Miután a porcukrot rendesen elkevertük, a krémsajtot is keverjük a vajhoz.
Összeállítás:
A piskótát vágjuk félbe vagy 2-3 egyforma méretű lapra.
A lapokat kenjük meg a krémmel ízlés szerint, rétegezzük, majd vonjuk be kívülről krémmel. Ha maradt krém, habzsákba is adagolhatjuk, feldíszíthetjük vele a tortát tetszés szerint, vagy hűtőben tárolhatjuk, más sütihez még jól jöhet.
-
2024-04-20 09:28:00
-
2024-04-11 08:32:01
-
2024-03-28 07:32:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!