Isteni rántott camembert szezámmagos dióbundában: vega főétel karácsonyra

rántottcamembert
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rántott sajtot is ünnepi köntösbe öltöztetheted, csak dobd fel a bundát egy-két plusz alapanyaggal, sajtból pedig válassz karakteresebbet.

Ha van vegetáriánus a családban, esetleg te magad nem eszel húst, készítsd el ezt a diós-szezámmagos bundában sült camembert-t, az olvadt sajt és a ropogós morzsa tökéletesen kiegészítik egymást. Hogy különlegesebb legyen a rántott camembert, a panírt dió és szezámmag dobja fel, előbbit le is darálhatod, de durvábbra is darabolhatod.

A camembert mellől nem hiányozhat az áfonyaszósz, az édeskés, picit savanykás mártás nagyon jól passzol a karakteres sajthoz. A camembert-t sütheted olajban, de sütőben is, ha nem szeretnéd, hogy olajszag legyen a lakásban. 

Rántott camembert

rántottcamembert2

Hozzávalók 2 darabhoz:

  • 2 darab camembert
  • 1 darab tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 50 gramm zsemlemorzsa
  • 50 gramm darált dió
  • 3 ek szezámmag
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A tojást verjük fel, sózzuk, borsozzuk.

A lisztet szitáljuk egy tálba. Egy másik tálban keverjük össze a zsemlemorzsát, a diót és a szezámmagot.

A camembert sajtot forgassuk a lisztbe, majd tegyük a tojásba. Forgassuk bele, majd hagyjuk a felesleget lecsöpögni róla. Tegyük át a diós-morzsás keverékbe, forgassuk alaposan bele, hogy mindenhol befedje, picit nyomkodjuk rá a bundát.

Bő, forró olajban is megsüthetjük, míg aranybarna nem lesz a külseje, de sütőben is elkészíthető. Utóbbihoz melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyük a sajtokat sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk a sütőbe kb. 10-15 percre.

Frissen, melegen kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük