Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá

4
Nyomtatás
Rántott hús tojás nélkül cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az aranybarna bundában készült rántott hús finom, puha. A hús kefires, fűszeres pácban pihen, ettől lesz omlós és ízletes.

A rántott hús a magyar konyha egyik kötelezője, amit mindenki szeret. A klasszikus recept sokféleképpen újraálmodható: érdemes a hús panírjával játszani, vagy valamilyen pácban pihentetni, amitől ízletesebb lesz. Sőt még tojás nélkül is készülhet!

A rántott hús klasszikus panírja a liszt, tojás és zsemlemorzsa hármasa. Ezt lehet cifrázni, akár még tojás nélkül is készülhet a bunda. A tojás helyettesítésre remek választás a tej, tejszín, joghurt vagy ez a kefires pác, amelybe fűszerek is kerülhetnek.

A pác ízesítését érdemes ízlésre szabni, más fűszerekkel is kipróbálhatod. Keverhetsz bele kakukkfüvet, majoránnát, chilit, metélőhagymát vagy mást, amit jónak vélsz.

Rántott hús tojás nélkül

Rántott hús tojás nélkül ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemell
  • só ízlés szerint
  • 500 g kefir
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál fekete bors
  • 2 bögre zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A húst klopfoljuk ki tetszés szerint, ezután sózzuk le.

A kefirt mérjük keverőtálba, majd adjuk hozzá a fokhagymát, füstölt paprikát és a fekete borsot. Ezután helyezzük a kefires pácba a hússzeleteket, fedjük le fóliával és tegyük néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe.

A pihentetés után a hússzeleteket forgassuk zsemlemorzsába, majd bő, forró olajban süssük szép aranybarnára.

A bepanírozott húst forró levegős gépben is elkészítheted, leheletnyi olajjal.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon