Zárd a nyarat rántott kovászos uborkával – A savanyú nem a megszokott módon kerül a tányérra
Cikkek
Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Ropogós
Ennyi mindenre képes a gyömbér: az immunerősítés csak a jéghegy csúcsa
Magyaros bableves sertéshússal: olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál
A legkrémesebb gombás rizottó mentesen: tartalmas, bekuckózós egytálétel
Puha mákos kuglóf citrusokkal: könnyű, kevert tésztás sütit mutatunk
Felismered a híres tésztaételeket egy képről? Teszteld a tudásod!
A magyar konyha kedvenc savanyúságát, a kovászos uborkát, Amerikában a 60-as évet óta panírozzák, majd aranybarnára sütik. A meglepő finomságot te is könnyedén elkészítheted otthon.
Szeretjük a rántott ételeket, a különböző húsokat, zöldségeket, töltött palacsintákat előszeretettel öltöztetjük zsemlemorzsába, hogy aztán olajban ropogósra süssük. Az így készült fogásokat örömmel fogyasztjuk, fél szemmel mindig követjük, milyen újfajta rántott falatok hódítanak a világban, először csak gondolatban barátkozunk velük, aztán jön a kóstolás.
A rántott kovászos uborka pár éve hazánkban is népszerű lett, azóta fesztiválok büfés kocsijaiban, különböző vendéglőkben találkozhatunk vele. Első hallásra talán meglepő, kóstolva azonban rá fogunk ébredni, mennyire finom, kellemes. Érdemes csemege- vagy kígyóuborkával is kipróbálni, kínálhatunk mellé mártogatóst, a bundáját pedig változatosan alakíthatjuk. A zöldség elmerülhet sörös bundában, de fűszerezhetjük is a morzsát, vagy dobjuk fel magvakkal.
Rántott kovászos uborka
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab kovászos uborka
- 1 bögre zsemlemorzsa
- 1 bögre liszt
- 3 darab tojás
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Vágjuk félbe vagy negyedekre az uborkát, majd papírtörlővel itassuk le róla a levet.
Panírozzuk be az uborkaszeleteket liszt, tojás és zsemlemorza sorrendben, majd bő olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images