![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Roppanós réteg kívülről, nyúlós sajt belülről: a tökéletes mozzarellarúd receptje
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A rántott sajt, azon belül a rántott mozzarella az egyik nagy kedvencem. Isteni, nyúlós, forró sajt és ropogós, fűszeres bunda - ennél tökéletesebb nem is kell.
A panírozáshoz használt liszt, tojás, morzsa mennyisége körülbelüli érték, a panírozás közben fogjuk látni, hogy mennyi kell hozzá. Duplán kell panírozni a sajtrudakat, hogy biztosan ne folyjon ki a sajt a vékony rétegen keresztül.
Bár a recept szerint panko morzsába kell forgatni a sajtrudakat, én sokszor használok helyette egyszerű zsemlemorzsát. Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya: a panko morzsa darabosabb, ezért ropogósabb végeredményt kapunk, nagyon jó a textúrája. Viszont éppen azért, mert darabos, nehezen ragad rá a sajtra, jól rá kell nyomkodni. A zsemlemorzsával egyszerűbb dolgunk van, szépen, egyenletesen fedi be a sajtot, viszont akkor le kell mondanunk a nagyobb, roppanós darabokról.
A sajtrudakat "kifaraghatjuk" egy nagy darab pizza mozzarellából, de vehetünk előre csomagolt mozzarellarudakat is, ez az úgynevezett mozzarella snack, amely majdnem minden nagyobb üzletben kapható.
Rántott mozzarellarúd
![rántottmozzarellarecept](https://kep.index.hu/1/0/2910/29101/291018/29101885_3b130d8443129ab7bf07b9c78b379f80_wm.jpg)
Hozzávalók 8 adaghoz
- 500 gramm pizza mozzarella
- 1 bögre liszt
- 3 darab tojás
- 3 evőkanál tej
- 1 evőkanál petrezselyem (szárított)
- ízlés szerint olaj
- 2 bögre panko morzsa
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A tojást verjük fel a tejjel, egy kis sóval és borssal, a panko morzsát keverjük össze a petrezselyemmel, a lisztet tegyük ki egy tálba.
A mozzarellarudakat egyesével forgassuk meg a lisztben, tojásban, majd újra a lisztben és újra a tojásban, végül mehetnek a morzsába. Jól nyomkodjuk rá a morzsát, ha készen vannak, tegyük őket a fagyasztóba 20-30 percre.
Tegyünk egy tapadásmentes bevonatú serpenyőbe 3-4 evőkanál olajat, majd tegyünk bele annyi mozzarellarudat, amennyi kényelmesen elfér. Kb. 2 perc alatt megsülnek, közben figyeljünk rájuk, forgassuk meg őket. Ha aranybarnák, készen vannak.
Olvasd el ezt is!