Roppanós réteg kívülről, nyúlós sajt belülről: a tökéletes mozzarellarúd receptje

Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A rántott sajt, azon belül a rántott mozzarella az egyik nagy kedvencem. Isteni, nyúlós, forró sajt és ropogós, fűszeres bunda - ennél tökéletesebb nem is kell. 

A panírozáshoz használt liszt, tojás, morzsa mennyisége körülbelüli érték, a panírozás közben fogjuk látni, hogy mennyi kell hozzá. Duplán kell panírozni a sajtrudakat, hogy biztosan ne folyjon ki a sajt a vékony rétegen keresztül. 

Bár a recept szerint panko morzsába kell forgatni a sajtrudakat, én sokszor használok helyette egyszerű zsemlemorzsát. Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya: a panko morzsa darabosabb, ezért ropogósabb végeredményt kapunk, nagyon jó a textúrája. Viszont éppen azért, mert darabos, nehezen ragad rá a sajtra, jól rá kell nyomkodni. A zsemlemorzsával egyszerűbb dolgunk van, szépen, egyenletesen fedi be a sajtot, viszont akkor le kell mondanunk a nagyobb, roppanós darabokról.

A sajtrudakat "kifaraghatjuk" egy nagy darab pizza mozzarellából, de vehetünk előre csomagolt mozzarellarudakat is, ez az úgynevezett mozzarella snack, amely majdnem minden nagyobb üzletben kapható. 

Rántott mozzarellarúd

rántottmozzarellarecept

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 500 gramm pizza mozzarella
  • 1 bögre liszt
  • 3 darab tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 1 evőkanál petrezselyem (szárított)
  • ízlés szerint olaj
  • 2 bögre panko morzsa
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Vágjuk fel a mozzarellát ujjnyi vastag szeletekre.

A tojást verjük fel a tejjel, egy kis sóval és borssal, a panko morzsát keverjük össze a petrezselyemmel, a lisztet tegyük ki egy tálba.

A mozzarellarudakat egyesével forgassuk meg a lisztben, tojásban, majd újra a lisztben és újra a tojásban, végül mehetnek a morzsába. Jól nyomkodjuk rá a morzsát, ha készen vannak, tegyük őket a fagyasztóba 20-30 percre.

Tegyünk egy tapadásmentes bevonatú serpenyőbe 3-4 evőkanál olajat, majd tegyünk bele annyi mozzarellarudat, amennyi kényelmesen elfér. Kb. 2 perc alatt megsülnek, közben figyeljünk rájuk, forgassuk meg őket. Ha aranybarnák, készen vannak.
Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon