![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Rántott zöld paradicsom: mártogatóssal kínálva imádni fogod
![rpcover](https://kep.index.hu/1/0/3873/38731/387319/38731935_2954537_daae4294dde0568ddfbbc6dcbffaeebf_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Zöld helyett piros paradicsommal is kipróbálható, arra azonban ügyelni kell, hogy ne legyen túlérett a zöldség.
Mint tudjuk, rántva minden finomabb. A húsnak és a zöldségféléknek egyaránt jól áll a ropogós bunda. Ma már tényleg szinte mindent bepaníroznak az emberek, még a palacsintát is, a rengeteg variáció mellett mégis lehet újat mutatni.
A rántott paradicsomnak nagy hagyománya van az ígéret földjén. Az USA-ban megőrülnek érte, sokféle ízesítésű bundába öltöztetik. Vannak egész merész, csípős változatok, de kicsit lágyabb, kevésbé karakteres verziók is. A finomságot olykor szalonna kisült zsírján sütik meg, úgy még finomabb lesz. A rántott paradicsom nyári estéken kifejezetten jól fog esni mártogatóssal kínálva, de ha igazi amerikai stílusban szeretnéd kipróbálni, akkor pakold az aranybarna érméket szendvicsbe, tegyél melléjük sült bacont, friss salátát és valamilyen öntetet.
Miért zöld paradicsom?
Először is nem árt tudni, hogy kétféle zöld paradicsom ismert. A nemesítése nyomán is zöld színe lehet a paradicsomnak, ezt éretten, lédúsan fogyasztják, de ha a sima paradicsom marad éretlen, akkor is zöld. Utóbbit sokáig kidobták, nem volt helye a konyhában, mára már rájöttek az emberek, savanyítva kiváló, lehet belőle lekvár, salsa, de rántva is ki lehet próbálni.
Rántott zöld paradicsom
![rpct](https://kep.index.hu/1/0/3873/38731/387319/38731953_d23d82b8941e2a9700a0ad1ef485ed6d_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab zöld paradicsom
- 2 darab tojás
- 1 bögre tej
- 2 bögre finomliszt
- 2 bögre zsemlemorzsa
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- só és bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A megmosott paradicsomot vágjuk ujjnyi vastag szeletekre.
A panírozáshoz készítsük elő az alapanyagokat: egy tányérba öntsük bele a lisztet, egy másikban verjük fel a tojást, majd keverjük hozzá a tejet. Végül vegyünk elő egy harmadik tányért, abba mehet a zsemlemorzsa, amelybe keverjük bele a sót, borsot és a kukoricakeményítőt.
A paradicsomot panírozzuk be a szokásos módon (liszt, tojásos tej, zsemlemorzsa), majd bő olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!