Régi kedvenc a nagyi receptje szerint: a töltött paprika rántással lesz igazán finom

tölöttpaprika3
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ízletes mártásban készült töltött paprikának senki sem tud ellenállni, főleg, ha a mama receptje alapján készíted.

A régi, hagyományos kedvenc több változatban készülhet, vannak olyan családi receptek, melyekben a töltött paprika sűrű paradicsomlében fő készre, míg más variációban a paradicsomos mártást rántással készítik.

Nyáron kötelező elkészíteni ezt a laktató, finom ételt. Ha marad a húsmasszából, akkor formálj belőle gombócokat és bátran tedd őket a töltött paprikák mellé. Amíg fő az étel, ne nagyon keverd, a nagyi tanácsa szerint rázogatni érdemes a lábast, úgy nem fognak szétesni a gombócok. Tálalásnál gyakran főtt burgonya kerül mellé, de érdemes tejföllel is megöntözni, ropogós kenyérrel kínálni.

Régimódi töltött paprika

töltöttpaprika2

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 darab paprika
  • 60 dekagramm darált hús (sertés, csirke, pulyka)
  • 10 dekagramm rizs
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 darab tojás
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál szárzeller
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • kevés olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 liter víz
  • tejföl a tálalásnál
Recept idők

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát dinszteljük üvegesre.

A darált húst tegyük tálba, adjuk hozzá a fűszereket (a pirospaprika kivételével), a rizst, a fokhagymát, a dinsztelt hagymát és a tojást, keverjük egybe.

A megmosott paprikákat csumázzuk ki, majd töltsük bele a tölteléket, ha marad még töltelék, formázzunk kis gombócokat belőle.

Egy nagy fazékba öntsünk egy kevés olajat, dobjuk rá a 3 evőkanál lisztet, pirítsuk világos zsemleszínűre, majd keverjük hozzá a pirospaprikát és a vizet is, végül pedig a sűrített paradicsomot.

A levet ízesítsük sóval és borssal, tegyük bele a szárzellert, majd helyezzük bele a paprikákat és a gombócokat, főzzük 50-60 percig.

Kínáljuk hűvös tejföllel és friss kenyérrel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük