Kaliforniai paprika bolognai raguval töltve – Olasz klasszikus szénhidrátmentesen

darált hússal töltött kaliforniai paprika cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a szaftos bolognai ragu kaliforniai paprikába töltve annyira finom, hogy nem hiányzik majd a tészta.

A bolognai egyszerűen elkészíthető, nagyon ízletes ragu, amit legtöbbször tésztával kínálunk. A hamisítatlan, igazi bolognai szósz lényege a hosszan tartó, lassú főzés, de ha nincs rá időnk, megspórolhatjuk és gyorsabban is ízletes ételt kapunk.

Ezt a darált húsos, paradicsomos szószt kaliforniai paprikába töltjük és megsütjük. Igazi laktató, mégis szénhidrátmentes étel, amelyet akár este is ehetünk. 

Kaliforniai paprika bolognai raguval töltve

darált hússal töltött kaliforniai paprika recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 szál répa
  • 30 gramm zellerszár
  • 6 darab kaliforniai paprika
  • 300 gramm darált hús
  • 150 gramm császárszalonna
  • 220 gramm paradicsomszósz
  • 50 milliliter vörösbor (száraz)
  • 0.5 teáskanál chilipehely
  • 70 milliliter tejszín
  • 50 gramm parmezán (reszelt)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A sárgarépát reszeljük le, a zellert vágjuk egészen apróra. A császárszalonnát kockázzuk fel. 

Egy evőkanál olívaolajat forrósítsunk fel egy serpenyőben. Keverjük bele a sárgarépát és a zellert, 5 percig puhítsuk. Keverjük hozzá a darált húst és a császárszalonnát, pirítsuk meg, majd várjuk meg, amíg a nedvesség elpárolog. Adjuk hozzá a paradicsomszószt, a bort és a chilipelyhet, majd alacsony lángon főzzük 10 percig. Keverjük hozzá a tejszínt és a parmezán sajt felét. Öt percig főzzük, amíg picit sűrűsödik.

A paprikákat vágjuk félbe hosszában, csumázzuk ki, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire és töltsük meg a darált húsos keverékkel. Locsoljuk meg a maradék olívaolajjal és szórjuk rá a maradék parmezánt. 

Süssük 30 percig. Azonnal, forrón tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük