
Könnyű, olasz narancstorta: a ricottától lesz lágy a tésztája
Az olasz konyha megannyi gasztronómiai csodával halmoz el minket. Ezúttal a desszertek világába kalauzol: egy ricottával készült narancstortareceptet mutatunk!
A kevert tésztás sütik nemhiába népszerűek: egyszerű őket elkészíteni, és szinte bármilyen gyümölcsöt vagy magvat beletehetsz. A sütemények puhák és szaftosak maradnak, mint például ez a répatorta ihlette almás-répás süti is.
A reszelt sárgarépa és alma természetes édességet kölcsönöznek ennek az omlós sütinek, amelynek csodás aromáját és illatát a fahéj és a szerecsendió adja meg.
A sütőt melegítsük elő 175 fokra.
Egy kb. 12x22 cm-es kenyérsütő formát kenjünk ki olajjal, majd lisztezzük be és tegyük félre.
A sárgarépát és az almát hámozzuk meg – utóbbit csumázzuk is ki –, majd reszeljük le. A diót aprítsuk fel durvább darabokra.
Egy nagy tálban keverjük össze az első nyolc hozzávalót, a kókuszolajat olvasztva adjuk hozzá.
Ezután adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót is, és egy spatula segítségével addig keverjük, amíg szép egynemű lesz a massza.
Ezt követően adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és az almát, végül pedig a diót is, és ismét keverjük össze.
A kész, sűrű tésztát öntsük bele az előkészített sütőformába és simítsuk el a tetejét.
Előmelegített sütőben süssük kb. 45-50 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz. Ha ránézésre túl gyorsan sülne, akkor takarjuk le egy darab alufóliával és úgy süssük tovább.
Vegyük ki a sütőből, és mielőtt felszeletelnénk és tálalnánk, hagyjuk kb. 15 percet hűlni.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu