
Répatortafalatok sütés nélkül – Ugyanolyan puha és finom, mint az eredeti

Cikkek


Így főzd a húsvéti sonkát, hogy omlós és szaftos legyen: a főzővízbe fűszerek is kerülnek

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Mutatós, céklával színezett töltött tojás: kezdőknek is sikerülni fog

Selymes, házi tojáslikőr: a legfinomabb vendégváró

10 pompás sós vendégváró a húsvéti asztalra: pogácsa, sajtos rúd és társaik

Sajttal és sonkával töltött, omlósra sült karaj: hidegtálra is tökéletes

Álomszép húsvéti répás muffin: rögtön dupla adaggal keverd be
Aki szereti a répatortát, feltétlen készítse el ezt a sütés nélküli változatot - ezek a kis energiagolyók etetik magukat.
A répatorta igazi tavaszi sütemény, a húsvéti ünnepi asztalon is jól mutat, sőt, sokaknál kötelező eleme. A répa ilyenkor igazán zsenge, édeskés, tökéletes alapanyag a süteményekbe.
Ha mégsem szeretnénk vagy nem tudunk sok időt tölteni a répatorta készítésével, ez a sütés nélküli finomság is tökéletes választás. Répás energiagolyó, datolya édesíti, az íze nagyon hasonlít az eredetire, de nem csak ünnepekre érdemes elkészíteni.
Répatortafalatok

Hozzávalók 8 adaghoz
- 2 szál répa
- 60 gramm datolya (kimagozva)
- 150 gramm dió vagy mogyoró
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál fahéj
- 0.5 teáskanál gyömbér (őrölt)
- 1 csipet szerecsendió
- 6 evőkanál kókusz- vagy mandulaliszt
- opcionális mazsola
Elkészítés:
Tisztítsuk, hámozzuk meg és nagy lyukú reszelőn reszeljük le a répát, majd tegyük félre.
A datolyákat tegyük aprítógépbe, egészen apróra vágjuk vele össze. Tegyük félre.
A diót (vagy a mogyorót), a vaníliát, a sót és a fűszereket is tegyük az aprítógépbe, és úgy daráljuk meg, hogy kicsit darabos maradjon.
Ezután tegyük vissza a datolyát és a reszelt répát is a gépbe, daráljunk rajta egyet, de vigyázzunk, ne legyen pépes. Tegyünk hozzá 2 evőkanál lisztet, majd daráljuk tovább. 2 evőkanalanként adjuk hozzá a lisztet, míg össze nem áll a massza. Ha jól összeállt, adjuk hozzá a mazsolát vagy más aszalt gyümölcsöt, és még egy utolsót daráljunk rajta.
Fagylaltoskanállal szedjünk ki adagokat a masszából, formáljunk belőlük golyókat, majd tegyük őket sütőpapírra. Ha túl ragacsosnak találjuk a masszát, tegyünk hozzá még lisztet.
Picit hagyjuk őket állni, utána már ehetjük is.
Fotó: Getty Images