Répatortafalatok sütés nélkül – Ugyanolyan puha és finom, mint az eredeti

répatorta golyók cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Aki szereti a répatortát, feltétlen készítse el ezt a sütés nélküli változatot - ezek a kis energiagolyók etetik magukat.

A répatorta igazi tavaszi sütemény, a húsvéti ünnepi asztalon is jól mutat, sőt, sokaknál kötelező eleme. A répa ilyenkor igazán zsenge, édeskés, tökéletes alapanyag a süteményekbe.

Ha mégsem szeretnénk vagy nem tudunk sok időt tölteni a répatorta készítésével, ez a sütés nélküli finomság is tökéletes választás. Répás energiagolyó, datolya édesíti, az íze nagyon hasonlít az eredetire, de nem csak ünnepekre érdemes elkészíteni.

Répatortafalatok

répatorta golyók recept

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 2 szál répa
  • 60 gramm datolya (kimagozva)
  • 150 gramm dió vagy mogyoró
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 kávéskanál
  • 1 teáskanál fahéj
  • 0.5 teáskanál gyömbér (őrölt)
  • 1 csipet szerecsendió
  • 6 evőkanál kókusz- vagy mandulaliszt
  • opcionális mazsola
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsuk, hámozzuk meg és nagy lyukú reszelőn reszeljük le a répát, majd tegyük félre.

A datolyákat tegyük aprítógépbe, egészen apróra vágjuk vele össze. Tegyük félre.

A diót (vagy a mogyorót), a vaníliát, a sót és a fűszereket is tegyük az aprítógépbe, és úgy daráljuk meg, hogy kicsit darabos maradjon.

Ezután tegyük vissza a datolyát és a reszelt répát is a gépbe, daráljunk rajta egyet, de vigyázzunk, ne legyen pépes. Tegyünk hozzá 2 evőkanál lisztet, majd daráljuk tovább. 2 evőkanalanként adjuk hozzá a lisztet, míg össze nem áll a massza. Ha jól összeállt, adjuk hozzá a mazsolát vagy más aszalt gyümölcsöt, és még egy utolsót daráljunk rajta. 

Fagylaltoskanállal szedjünk ki adagokat a masszából, formáljunk belőlük golyókat, majd tegyük őket sütőpapírra. Ha túl ragacsosnak találjuk a masszát, tegyünk hozzá még lisztet. 

Picit hagyjuk őket állni, utána már ehetjük is. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük