Gyors répatorta muffinformában sütve: mascarponés krém koronázza meg

repatorta-muffin-recept
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a cupcake a hagyományos répatortát idézi meg, csak még mutatósabb formában: a répa, a dió, a fahéj és a mascarpone mind-mind helyet kapnak benne.

Ízre pont olyan, mint a klasszikus répatorta, csak éppen muffinformában készül, így gyorsabban megsül, és könnyedén kínálható: a család pillanatok alatt el fogja kapkodni. A tészta puhaságáról a joghurt és az olaj gondoskodik, a szaftosságáról pedig a belereszelt répa. Hidd el, másnap, sőt harmadnap sem lesz száraz az így készült muffin.

A répatortáról a mascarponés krém sem hiányozhat, így erről a muffinról sem: a mutatós cupcake-et akár gyerekekkel is elkészítheted, biztosan élvezni fogják a dekorálást. Szórd meg a krém tetejét dióval, díszítőcukorral, díszítsd cukortojással, amivel csak kedved tartja.

Répatortamuffin

repatorta-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

Muffin:

  • 160 g liszt
  • 1 csapott tk szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • 0.5 tk fahéj
  • 0.25 tk szerecsendió
  • 0.25 tk gyömbér
  • 60 ml olaj
  • 200 g barna cukor
  • 2 db tojás
  • 120 g natúr joghurt
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 150 g reszelt répa
  • 50 g dió (plusz a tetejére)

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 130 g vaj
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 110 g porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy muffinsütőt kapszlikkal. 

Egy tálban keverjük össze az átszitált lisztet, szódabikarbónát, sót, fahéjat, szerecsendiót, gyömbért. 

Egy másik tálban keverjük habosra az olajat, a barna cukrot és a tojásokat. Keverjük bele a joghurtot, a vaníliát és a megtisztított, lereszelt répát is.

Forgassuk egybe a száraz és a nedves hozzávalókat, majd, ha egynemű a massza, mehet bele a durvára vágott dió is.

Osszuk szét a tésztát a 12 forma között úgy, hogy a formák háromnegyedéig érjen, majd toljuk a sütőbe 20-25 percre. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben a krémhez a mascarponét, a puha vajat és a vaníliát keverjük egészen habosra. Fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukrot is. Töltsük habzsákba, majd díszítsük vele a kihűlt muffinokat. 

Dióval vagy díszítőcukorkával megszórva kínáljuk.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon