
Gyors répatorta muffinformában sütve: mascarponés krém koronázza meg

Ez a cupcake a hagyományos répatortát idézi meg, csak még mutatósabb formában: a répa, a dió, a fahéj és a mascarpone mind-mind helyet kapnak benne.
Ízre pont olyan, mint a klasszikus répatorta, csak éppen muffinformában készül, így gyorsabban megsül, és könnyedén kínálható: a család pillanatok alatt el fogja kapkodni. A tészta puhaságáról a joghurt és az olaj gondoskodik, a szaftosságáról pedig a belereszelt répa. Hidd el, másnap, sőt harmadnap sem lesz száraz az így készült muffin.
A répatortáról a mascarponés krém sem hiányozhat, így erről a muffinról sem: a mutatós cupcake-et akár gyerekekkel is elkészítheted, biztosan élvezni fogják a dekorálást. Szórd meg a krém tetejét dióval, díszítőcukorral, díszítsd cukortojással, amivel csak kedved tartja.
-
2023-06-02 07:32:01
-
2023-05-31 07:32:01
-
2023-05-25 06:32:01
Répatortamuffin

Hozzávalók 12 darabhoz
Muffin:
- 160 g liszt
- 1 csapott tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 0.5 tk fahéj
- 0.25 tk szerecsendió
- 0.25 tk gyömbér
- 60 ml olaj
- 200 g barna cukor
- 2 db tojás
- 120 g natúr joghurt
- 1 tk vaníliakivonat
- 150 g reszelt répa
- 50 g dió (plusz a tetejére)
Krém:
- 250 g mascarpone
- 130 g vaj
- 1 tk vaníliakivonat
- 110 g porcukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy muffinsütőt kapszlikkal.
Egy tálban keverjük össze az átszitált lisztet, szódabikarbónát, sót, fahéjat, szerecsendiót, gyömbért.
Egy másik tálban keverjük habosra az olajat, a barna cukrot és a tojásokat. Keverjük bele a joghurtot, a vaníliát és a megtisztított, lereszelt répát is.
Forgassuk egybe a száraz és a nedves hozzávalókat, majd, ha egynemű a massza, mehet bele a durvára vágott dió is.
Osszuk szét a tésztát a 12 forma között úgy, hogy a formák háromnegyedéig érjen, majd toljuk a sütőbe 20-25 percre. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben a krémhez a mascarponét, a puha vajat és a vaníliát keverjük egészen habosra. Fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukrot is. Töltsük habzsákba, majd díszítsük vele a kihűlt muffinokat.
Dióval vagy díszítőcukorkával megszórva kínáljuk.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!