Mennyei, citrommázas répatorta: puha, illatos és nagyon finom

1
Nyomtatás
rtcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A húsvéti asztal kötelező eleme a puha répatorta, mely számtalan izgalmas változatban készülhet, most mascarpone helyett citrommáz borítja.

Naranccsal, dióval és különböző izgalmas töltelékekkel vagy mázzal teheted ellenállhatatlanná ezt a csodás süteményt. Nem csak az ízekkel érdemes játszani, próbáld ki muffin- vagy kuglófformában is a tavaszi hangulatú édességet.

A szaftos répatorta készítését ne gondolod túl, keverd be az egyszerű masszát, borítsd formába és süsd meg. Így, szerényen, mindenféle cicoma nélkül is tökéletes, ha azonban ki szeretnél tenni magadért, simíts a tetejére citromos mázat, majd díszítsd fel kedvedre.

Citrommázas répatorta

rtct

Hozzávalók 4 személyre

Tészta:

  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg cukor
  • 2 darab tojás
  • 1 csipet
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg dió
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj

Máz:

  • 2 darab tojásfehérje
  • 1 darab citrom
  • 30 dkg cukor

Díszítés:

  • dió ízlés szerint
  • marcipán ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A megtisztított sárgarépát reszeljük le, szórjuk rá a cukor felét, keverjük össze, utána hagyjuk állni, az eresztett levet nyomkodjuk ki.

A tojást válasszuk szét.

A fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a maradék cukrot és a sütőport.

A diót darálva vagy durvára vágva forgassuk a liszthez, utána a tejet, tojássárgáját és az olajat kis adagokban csorgassuk a lisztes keverékhez, keverjük simára.

A reszelt sárgarépát forgassuk a masszába, utána óvatosan a tojáshabot is.

A masszát csorgassuk vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt formába (közepes méretű torta- vagy kenyérforma is lehet).

A süteményt toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe és süssük 20 percig, majd csökkentsük a hőt 160 fokra, süssük 10-15 percig.

A süteményt szedjük ki a formából, és várjuk meg, míg teljesen kihűl.

Máz:

A tojásfehérjét kezdjük el kemény habbá verni, közben adjuk hozzá a citrom reszelt héját, levét és a porcukrot is.

A mázat simítsuk rá a kihűlt tésztára, díszítsük dióval és marcipánnal.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon