
Hűsítő ribizlis sajttorta – Nincs vele sok munka

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
Nincs is jobb, mint egy hűsítő édesség a kánikulában, de ne fagyi, hanem sajttorta legyen.
Nagyon szeretem a ribizlit. Az összes savanykásabb gyümölcsöt szívesen eszem, de a ribizlit különösen. Gyerekkoromban a telken a bokorról szedtem egyenesen a számba, de néha azért jutott a kosárba is. Szörp, lekvár készült belőle utána. A telek már sajnos nincs meg, de a gyümölcs iránti szeretet megmaradt.
Sajnos nagyon rövid a szezonja, júniustól mindössze július közepéig tart, ezért is érdemes minél többet enni belőle. Amellett, hogy a nyári melegben igazán jólesik ez a fanyar, hűs íz, a ribizli nagyon egészséges, magas a C-vitamin tartalma, de E- és B-vitamint és vasat is tartalmaz. A csontok és a fogak egészségét is védi. Most sajttortába került, az édes sütemény remekül megfér a savanyú bogyókkal.
Ribizlis sajttorta

Hozzávalók 6 adaghoz
- 500 gramm krémsajt (natúr)
- 220 gramm keksz (édes)
- 100 gramm vaj
- 4 darab tojás
- 200 milliliter tejszín
- 150 gramm cukor
- 400 gramm ribizli
Elkészítés:
Készítsük el az alapot: a kekszet törjük egészen apróra, majd keverjük hozzá az olvasztott vajat. A masszát nyomkodjuk bele egy sütőpapírral kibélelt csatos tortaforma aljába. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, süssük 10 percig ezt az alapot. Hagyjuk kihűlni. A sütőt ne kapcsoljuk ki.
Készítsük el a krémet. A szobahőmérsékletű krémsajthoz adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot és a tejszínt. Egy kevés ribizlit nyomkodjunk össze, azt is keverjük a masszához. Öntsük rá a kekszes rétegre. Tegyük a sütőbe szintén 180 fokra, süssük 50 percig. Nem baj, ha kicsit remegős marad, majd szépen megszilárdul.
A tetejét díszítsük friss ribizlivel.
Fotó: Getty Images