Ropogós banánchips házilag: pofonegyszerű elkészíteni
A banánchips titka, hogy nem a hagyományos, cukros banánból készül, hanem főzőbanánból sütik, és tetszés szerint ízesítik.
Az almáról mindig a fogorvosom jut az eszembe, aki egész gyerekkoromban azt skandálta, hogy mindennap egy alma a fogorvost távol tartja. Nos, az almát mindig is szerettem, s noha a fogorvosom most nem értene velem egyet, de a fahéjas almachips az egyik nagy kedvencem.
Nem árulok zsákba macskát, ez a variáció tartalmaz némi cukrot, de ez a hozzávaló helyettesíthető természetes édesítőszerekkel is. Ez a recept csupán 4 hozzávalóból és alig fél óra alatt elkészül!
Az almát mossuk meg, majd szeleteljük fel kb. 3 mm-es szeletekre. Ezután távolítsuk el a szeletekből a magokat.
Egy tálcára, egy sorban rakosgassuk rá az almaszeleteket, majd tegyük félre.
Egy kis tálban keverjük össze a cukrot és az őrölt fahéjat.
Az air fryert enyhén fújjuk be olajjal.
Az almaszeletek mindkét oldalát szórjuk meg a fahéjas cukorral, majd rakosgassuk be a légsütő kosarába úgy, hogy ne nagyon fedjék egymást.
A sütőt állítsuk 150 fokra és 15 percre. 5 percenként az almaszeleteket rázogassuk meg a kosárral együtt, hogy egységesen süljenek.
Ha már szép aranybarna és ropogós, akkor el is készültünk.
Tegyük őket hűtőrácsra, hogy teljesen ki tudjanak hűlni és még ropogósabbak legyenek.
Ezután pedig nincs már más dolgunk, mint nekiállni a falatozásnak.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu