Ropogós banánchips házilag: pofonegyszerű elkészíteni

bananchips
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A banánchips titka, hogy nem a hagyományos, cukros banánból készül, hanem főzőbanánból sütik, és tetszés szerint ízesítik.

A banánchips egy pofonegyszerűen elkészíthető zöldségchips, ami ráadásul még egészséges is. Ezúttal egy különleges hozzávalóból, mégpedig főzőbanánból fogjuk megsütni.

A főzőbanán egy különleges, a délkelet-ázsiai országokban őshonos növény, amit krumpli helyett használnak. Általában sülve, főve vagy grillezve készítik, mivel nyersen szinte ehetetlen, viszont chipsnek tökéletes választás.

Banánchips

bananchips

Hozzávalók 2 adaghoz

A banánhoz:

  • 2 db főzőbanán

A páchoz:

  • 1 tk
  • 2 tk kurkuma
  • 500 ml víz

A sütéshez:

  • 0.7 l olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a vizet, a sót és a kurkumát.

A főzőbanánokat hámozzuk meg, egy gyalu segítségével vágjuk vékony szeletekre. Tegyük a szeleteket a fűszeres vízbe, hagyjuk benne 5-10 percig.

Utána szűrjük le, majd a banánszeletekről itassuk fel a nedvességet konyhai papírtörlő vagy konyharuha segítségével.

Közben egy magasabb falú lábasban melegítsük fel az olajat a banán sütéséhez.

Tegyük a szeleteket a forró olajba, majd addig süssük, míg ropogósak és aranybarnák nem lesznek. Kb. 5-10 perc alatt készre sülnek attól függően, hogy mennyire szeleteltük őket vékonyra. 

Konyhai papírtörlőre szedve itassuk fel róluk a felesleges olajat, majd már ehetjük is a kész chipset. 

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük