Ropogós banánchips házilag: pofonegyszerű elkészíteni
A banánchips titka, hogy nem a hagyományos, cukros banánból készül, hanem főzőbanánból sütik, és tetszés szerint ízesítik.
A banánchips egy pofonegyszerűen elkészíthető zöldségchips, ami ráadásul még egészséges is. Ezúttal egy különleges hozzávalóból, mégpedig főzőbanánból fogjuk megsütni.
A főzőbanán egy különleges, a délkelet-ázsiai országokban őshonos növény, amit krumpli helyett használnak. Általában sülve, főve vagy grillezve készítik, mivel nyersen szinte ehetetlen, viszont chipsnek tökéletes választás.
Banánchips
Hozzávalók 2 adaghoz
A banánhoz:
- 2 db főzőbanán
A páchoz:
- 1 tk só
- 2 tk kurkuma
- 500 ml víz
A sütéshez:
- 0.7 l olaj
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a vizet, a sót és a kurkumát.
A főzőbanánokat hámozzuk meg, egy gyalu segítségével vágjuk vékony szeletekre. Tegyük a szeleteket a fűszeres vízbe, hagyjuk benne 5-10 percig.
Utána szűrjük le, majd a banánszeletekről itassuk fel a nedvességet konyhai papírtörlő vagy konyharuha segítségével.
Közben egy magasabb falú lábasban melegítsük fel az olajat a banán sütéséhez.
Tegyük a szeleteket a forró olajba, majd addig süssük, míg ropogósak és aranybarnák nem lesznek. Kb. 5-10 perc alatt készre sülnek attól függően, hogy mennyire szeleteltük őket vékonyra.
Konyhai papírtörlőre szedve itassuk fel róluk a felesleges olajat, majd már ehetjük is a kész chipset.
-
2024-02-14 10:32:01
-
2024-01-12 07:32:01
-
2023-12-07 09:36:01
Fotó forrása: Getty Images
Olvasd el ezt is!