
Hagyományos rántott hal ropogós panírban – Ha így bundázod, biztos nem esik le róla

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás
Ropogós

Káprázatos házi körtelekvár: a vaníliától édes és illatos

Toszkán babos szendvics: indítsd a napot olasz módra

Áfonyás pohárdesszert citromkrémmel: mutatós desszert fél órán belül

Laktató karfiolsaláta sütőben sült zöldségekből: tápláló köret vagy ebéd

Krémes spenótos gnocchi gombával: egyserpenyős receptet mutatunk
A rántott ételeket nem lehet megunni, így még az is megeszi a halat, aki amúgy nem rajong érte.
A rántott, bő zsiradékban sült ételek nagyon népszerűek, hiszen szinte mindent - a húsoktól kezdve a zöldségekig - be lehet bundázni, amit aztán a legválogatósabb családtag vagy vendég is szívesen elfogyaszt. Természetesen a hús viszi a prímet, de a rántott zöldségek, így a rántott gomba is nagy favorit. Bár a rántott csirke szinte letaszíthatatlan a trónról, még ezt a hagyományos ételt is fel tudod kicsit frissíteni, például, ha panírozás előtt tejfölben pácolod.
A halak sajnos nem olyan népszerűek, pedig rengeteg olyan fontos tápanyagot tartalmaznak, amihez nem nagyon juthatsz hozzá másképp természetes módon. Ezért is jó, hogyha legalább bundázva megeszed a halat. Az egyik módja, ha sörtésztába mártod, ilyen a híres angol étel, a fish and chips is.
Persze sütheted hagyományosan is, panírmorzsában, ebben az esetben arra ügyelj, hogy mindig itasd le a nedvességet a szeletekről, különben leválik róluk a panír. A rántott halhoz krumplipüré vagy majonézes saláta illik leginkább.
Ropogós rántott hal

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 szelet halfilé
- 150 gramm zsemlemorzsa
- 2 darab tojás
- 100 gramm liszt
- ízlés szerint só
- sütéshez olaj
Elkészítés:
A halról itassuk fel a nedvességet. A lisztet és a morzsát tegyük egy-egy tányérra, a tojást villával verjük fel egy mélytányérban, kicsit sózzuk meg.
A halat a szokásos módon panírozzuk be. Mielőtt a tojásba mártjuk, a felesleges lisztet rázogassuk le róla. A tojás után mehet a zsemlemorzsába, majd onnan egy tányérra.
A sütésnél figyeljünk, hogy miután felforrósodott az olaj, vegyük közepesre az erősséget, különben a bunda megég, de a hal nyers marad. Mikor kisültek a szeletek, tegyük őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa róluk.
Fotó: Getty Images