Ropogós sajtos tekercsek leveles tésztából – Percek alatt elkészül a finomság

stcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyszerűen készült sajtos tekercs meglepetést rejt magában, különböző fűszerek és aszalt paradicsom teszi különlegesebbé.

Leveles tésztából mindig érdemes otthon tartani pár csomaggal, hiszen gyorsan lehet vele dolgozni és tényleg rengeteg finomság készülhet belőle. Édes és sós vendégvárókat is lehet belőle gyártani, ha pedig az előre kinyújtott változatot szerzed be, még kevesebb munkába kerül a nassolnivaló készítése.

Év végén különösen jó barát a leveles tészta, a temérdek teendő mellett is belefér az időbe egy megúszós vendégváró. Készülhet belőle egyszerűbb sajtos kifli vagy tekercs, egy kis fantáziával azonban sokkal különlegesebbé lehet varázsolni a gond nélkül összedobható nasit.

A tésztát érdemes fűszerezni fehérborssal vagy cayenne-nel, egy kis pikantériát ad neki, a reszelt sajt alá pedig aszalt paradicsomból érdemes egy keveset tenni, de akár olívabogyót is lehet helyette használni.   

Ropogós sajtos tekercs

stct

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 500 gramm leveles tészta
  • 1 darab tojás
  • 15 dekagramm sajt
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 8 darab aszalt paradicsom
  • ízlés szerint fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki, kenjük meg az olvasztott vajjal, utána ízlés szerint szórjuk meg fehérborssal. Az aszalt paradicsomot daraboljuk fel tetszőlegesen, majd szórjuk a tésztára, végül a reszelt sajt is kerüljön rá. 

A tésztát szorosan tekerjük fel, vágjunk a sajttal töltött tésztakígyóból ujjnyi vastag csigákat. A tekercseket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejüket kenjük meg felvert tojással,  majd 180 fokos előmelegített sütőben 20-30 perc alatt süssük aranybarnára őket.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük