Így lesz szaftos és rózsaszín a kacsamell - A bőre ropogós marad
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
Háromsajtos, szaftos csirkemell roppanós zöldségekkel: az új családi kedvenc
A szegfűszeg élettani hatásai: mutatjuk az 5 legfontosabbat
Étteremben tökéletes, otthon katasztrófa: évekig ez volt a sorsom a rózsaszínre - hivatalos nevén rozéra sült kacsamellel. Pedig a puhára és szaftosra sült kacsánál talán kevés jobb dolog van az életben. Aztán rájöttem, miért rontom el otthon mindig.
Egy teljesen egyszerű félreértésen bukott el az összes rozékacsám, ez pedig az itthon kapható kacsamellek súlya. A legtöbb recept csak annyit ír: egy kacsamell filé. Ez azonban édeskevés információ, pláne, ha figyelembe vesszük, hogy idehaza csak óriás kacsák gigamelleit kapni a piacon.
Aztán végre találkoztam egy részletesebb leírással, ami előírta a technológiához alkalmas hús ideális súlyát is. Ebből kiderült, miért nem lettek soha jók a korábbi kacsáim: mert túl nagyok voltak. Ehhez a módszerhez ugyanis kicsi, 20 dekás mellek alkalmasak csak, márpedig a piacon minden mell minimum egykilós.
A metódus pedig egyszerű és nagyon gyors: irdalás, serpenyőben pirítás, majd egy rövid sütőben töltött idő. A jelszó a türelem, ki kell várni, míg kisül belőle a zsír, de oda is kell figyelni, nehogy kiszáradjon. Aki először készíti így, félhet, hogy nem sül meg rendesen ilyen rövid idő alatt a hús, de nem kell aggódni: éppen, hogy ezzel a módszerrel lesz igazán finom.
Rózsaszín kacsamell
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm kacsamell
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Só és bors