Vajpuha csirkecomb rozmaringgal sütve - Friss zöldfűszerrel lesz az igazi

rozmaringos csirkecomb cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mindenképpen friss zöldfűszerrel készítsd a csirkecombot, annak sokkal jobban érvényesül az aromája.

Sokszor elég egyfajta fűszer a sült hús mellé ahhoz, hogy tökéletes fogást tegyél az asztalra. A rozmaring a mediterrán konyha egyik legnépszerűbb fűszere, amely jellegzetes aromájával a húsok legjobb ízesítője.

Ehhez a recepthez érdemes csirkecombot sütni, mert az eleve zsírosabb, szaftosabb. A bőrét is nyugodtan hagyd rajta, szép ropogósra fog sülni és gondoskodik arról is, hogy az alatta található hús is puha maradjon. A fűszereket ne csak a bőrre, hanem alá is dörzsöld be, így a hús is átveszi az ízüket. Ha mégis mellet sütsz, akkor erre figyelj, hogy a zöldfűszerekkel sült csirke ne száradjon ki és ne felejtsd el a húst forgatni és locsolgatni. 

Rozmaringgal sült csirkecomb

rozmaringos csirkecomb recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 darab csirkecomb (felső)
  • 0.5 evőkanál olívaolaj
  • 1.5 evőkanál rozmaring (friss)
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 1 teáskanál
  • 1 kávéskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. 

Egy tálban keverjük össze az olajat, a rozmaringot, a citrom héját, a sót és a borsot. Dörzsöljük bele alaposan a csirkecombokba, majd tegyük a húsokat egy sütőpapírral letakart tepsire. 

Süssük a combokat 35-40 percig, amíg szépen meg nem pirulnak és a belsejük puhára nem sül.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük