8 változatos csirkés recept: más-más készülhet a különböző részeiből
Csirkéből rendkívül változatos ételeket készíthetsz: máshogy kell főzni a mellet, a combot és a májat, de mindegyik isteni lehet.
A csirkecomb minden formában kiváló ebéd lehet. A legegyszerűbb, ha egészben sütöd meg. Akkor az igazi, ha a bőre ropogós, alatta pedig a hús omlós. Nem kell túlzásba vinni a fűszerezést, a rozmaring jó választás hozzá.
A pác mellett a bor gondoskodik arról, hogy fenséges fogás kerüljön az asztalra. Nem kell aggódni, az alkoholtartalma sütés közben elpárolog.
Külön köreten sem kell törni a fejedet, ha zöldségeket teszel a hús mellé a tepsibe. Átveszik a pác ízét és illatát, így még finomabbak lesznek. A krumpli és a cékla mellé mirelit zöldbabot is rakhatsz.
A csirkecombokat tisztítsuk meg, mossuk meg, és törölgessük szárazra.
A vajat olvasszuk fel, keverjük össze az átpréselt fokhagymával, borssal és ízlés szerinti sóval. Dörzsöljük be vele a combokat, és tegyük a hűtőbe legalább két órára, hogy az ízek kellően átjárják a húst.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Sütés előtt a combokat helyezzük egy zsírral kikent tepsibe. Tegyük melléjük az előkészített, feldarabolt krumplit, a céklát, a zöldbabot és a rozmaringot. Öntsük alá a bort, és fedjük le fóliával.
Tegyük forró sütőbe, és süssük körülbelül 50 percig. Ezt követően távolítsuk el a fóliát, és pirítsuk meg a combokat.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu