Tepsiben sült, fűszeres zöldbab: fenséges köret sült húsok mellé

bkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyszerű, de ízletes köret mirelit zöldbabból is készülhet, jó fűszeresen, pirított szalonnakockákkal megbolondítva.

Karácsonykor mindenki igyekszik a lehető legfinomabb ételekkel telepakolni az ünnepi asztalt, a pirosra sütött húsok mellé gusztusos, kicsit különlegesebb köretekkel készülni. A nagy sürgés-forgás közben aranyat ér, ha gyorsan, fáradságos munka nélkül tudsz valami ízletes finomságot készíteni, amiért odáig lesz a család. A fűszeres, baconnel egybeforgatott zöldbab pont ilyen.

Az elkészítésére alig lesz gondod, csak megsütöd a bacont, felkockázod, majd alaposan összekevered a zöldbabbal és a fűszerekkel, végül sütőbe tolod.  Az így készült isteni köret remek kísérője sült húsoknak, mindenki imádni fogja.

Így lesz még finomabb

A hagyományos fűszerek mellett kicsit különlegesebb aromákkal is készítheted a zöldséget: a só, bors, cayenne és az olaj helyett 2-3 evőkanál olvasztott vajjal, 5-6 evőkanál barna cukorral, fokhagymaporral és 2-3 evőkanál szójaszósszal is egybeforgathatod a bacont és a zöldbabot, majd mehet a sütőbe.

Fűszeres zöldbab

bkct

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 gramm zöldbab (mirelit vagy konzerv is lehet)
  • 10 szelet bacon
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldbabot öntsük jénaiba.

A bacont egy serpenyőben, saját zsírján süssük pirosra, majd miután kihűlt, kockázzuk fel. Keverjük egybe a zöldbabbal, utána forgassuk hozzá a fűszereket és 2-3 evőkanálnyi olajat. A köretet toljuk 170 fokra előmelegített sütőbe, 30-40 percig süssük, amikor a bab megpuhult, elkészült.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük