Fűszeres, ropogósra sült csicseriborsó: nasi, de levesbetét is lehet
A fehérjedús, egészséges finomságból izgalmas ropogtatnivalót dobhatsz össze, melyet öröm csipegetni.
Hirtelen beállítanak a barátok vagy a kollégák, és nincs otthon semmilyen ropogtatnivaló? Pánikra semmi ok, hiszen lisztből, vízből és olajból mindössze 20 perc alatt készíthetsz házi kekszet!
Magában is finom, de tengeri sóval és bármilyen más fűszerrel is tovább ízesítheted. A mi választásunk most a rozmaringra esett, ugyanakkor például kakukkfűvel vagy oregánóval is elkészítheted, a határ a csillagos ég.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Az összes hozzávalót tegyük egy tálba és keverjük össze. Hogyha ragacsos lenne a tészta, adjunk hozzá még egy kis lisztet, hogy szép sima legyen.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 100 forintos érme vastagságúra.
Ezután pizzavágóval vagy egy éles késsel vágjunk belőle kisebb négyzeteket (kb. 4x4 cm vagy 5x5 cm).
A négyzeteket tegyük át egy széles tepsibe – amelybe előzőleg sütőpapírt helyeztünk –, egymástól néhány centiméterre.
Ezután minden négyzetet kenjünk meg egy kevés vízzel, majd hintsük meg tengeri sóval.
Az előmelegített sütőben süssük kb. 10-14 percig, vagy ameddig aranybarnára nem sül.
Rácsra téve hűtsük ki a kész kekszeket, majd már tálalhatjuk is.
Jól záródó dobozban akár 2 hétig is eláll.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu