Pofonegyszerű, ropogós rozmaringos keksz: tökéletes nasi az esti filmhez

10
Nyomtatás
rozmaringos-keksz
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Előre figyelmeztetünk mindenkit, hogy ez a ropogós, rozmaringos keksz szinte biztosan függőséget okoz, noha mindössze pár hozzávalóból készül.

Hirtelen beállítanak a barátok vagy a kollégák, és nincs otthon semmilyen ropogtatnivaló? Pánikra semmi ok, hiszen lisztből, vízből és olajból mindössze 20 perc alatt készíthetsz házi kekszet!

Magában is finom, de tengeri sóval és bármilyen más fűszerrel is tovább ízesítheted. A mi választásunk most a rozmaringra esett, ugyanakkor például kakukkfűvel vagy oregánóval is elkészítheted, a határ a csillagos ég.

Rozmaringos keksz

rozmaringos-keksz

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 150 g búzaliszt
  • 0.25 tk.
  • 1 tk. porcukor
  • 1 ek. friss, aprított rozmaring
  • 80 ml víz
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 tk. tengeri só (a tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. 

Az összes hozzávalót tegyük egy tálba és keverjük össze. Hogyha ragacsos lenne a tészta, adjunk hozzá még egy kis lisztet, hogy szép sima legyen.

Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 100 forintos érme vastagságúra.

Ezután pizzavágóval vagy egy éles késsel vágjunk belőle kisebb négyzeteket (kb. 4x4 cm vagy 5x5 cm).

A négyzeteket tegyük át egy széles tepsibe – amelybe előzőleg sütőpapírt helyeztünk –, egymástól néhány centiméterre.

Ezután minden négyzetet kenjünk meg egy kevés vízzel, majd hintsük meg tengeri sóval.

Az előmelegített sütőben süssük kb. 10-14 percig, vagy ameddig aranybarnára nem sül.

Rácsra téve hűtsük ki a kész kekszeket, majd már tálalhatjuk is. 

Jól záródó dobozban akár 2 hétig is eláll.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon