Fűszeres, ropogósra sült csicseriborsó: nasi, de levesbetét is lehet

csbcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fehérjedús, egészséges finomságból izgalmas ropogtatnivalót dobhatsz össze, melyet öröm csipegetni.

A csicseriborsó rendkívül egészséges csemege. Erényei közé sorolandó, hogy csökkenti a vér koleszterinszintjét, rosttartalma miatt segíti az emésztést, alacsony zsírtartalma miatt pedig diétába is beilleszthető. Magas fehérjetartalma miatt a vegetáriánus étrendbe is érdemes beiktatni. A csicseriborsó remek A-, B1-, és B6-vitamin-forrás, található benne kalcium, magnézium, vas és cink, ezek az ásványi anyagok hozzájárulnak a csontok védelméhez, erősítéséhez.

A csicseriborsót szárított és konzerves formában is beszerezheted. Ha az egyszerűbb megoldást keresed, a konzerves változat a jobb választás. Ha szárítottal dolgozol, és levest vagy főzeléket készítesz belőle, érdemes előző este vízbe áztatni.

A csicseriborsóból remek nassolnivalót is összedobhatsz, mely nem csak uzsonnára remek választás. A finomságot bátran kipróbálhatod salátába forgatva, de krémlevesekhez is használhatod levesbetétként. A csicseriborsós nasit bátran fűszerezheted, jól passzol hozzá a curry, gyömbér, fokhagyma, koriander, citromlé, füstölt vagy csípős paprika.

Fűszeres csicseriborsó-nasi

csbct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab csicseriborsó-konzerv
  • kevés olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • fűszerek ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A csicseriborsót csepegtessük le, ha szükséges, a nedvességet papírtörlővel itassuk fel a szemekről.

A csicseriborsót borítsuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd csorgassunk rá kevés olajat, és ízesítsük sóval és a választott fűszerekkel ízlés szerint. Forgassuk össze.

A csicseriborsót toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre. Félidőnél óvatosan forgassuk át a szemeket, hogy egyenletesen tudjon sülni.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük