Zöldfűszeres ropogtatnivaló: a tészta is házilag készül

tesztachips
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nincs is annál jobb, mint ha házilag készítesz snacket az esti filmhez. Ezúttal egy olasz fűszerezésű masnichipsreceptet mutatunk!

Az olasz tésztákat sokan csak szósszal leöntve vagy salátaként tudják elképzelni, pedig ennél többet is ki lehet hozni belőlük. Ilyen például a teljes kiőrlésű, farfalle formájú chips. 

Titka, hogy a tésztája gyorsan elkészíthető, hamarabb kész, mintha a hagyományosnak állnál neki. A formának pedig csak a képzelet és a kézügyesség szabhat határt, amit végül megannyi fűszerrel ízesíthetsz, mint például a fokhagyma, só vagy éppen a chili.

Tipp

Légmentesen záródó edényben vagy tasakban, szobahőmérsékleten tárolva akár 5 napig is eltartható még az elkészült chips.

Zöldfűszeres ropogtatnivaló

tesztachips

Hozzávalók 6 adaghoz

A tésztához:

  • 490 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1.5 tk sütőpor
  • 1.5 tk
  • 300 ml víz
  • olaj a sütéshez

A fűszerezéshez:

  • 60 g reszelt parmezán
  • 1 ek olasz fűszerkeverék
  • 1 tk zellersó (elhagyható)
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 kk chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a sütőport.

A közepére készítsünk egy mélyedést, majd öntsük oda a vizet. 

A száraz hozzávalókat szépen lassan forgassuk bele a vízbe, és dolgozzuk alaposan össze.

A tésztát gyúrjuk simára, ez kb. 5 percet vesz igénybe. 

Ezután takarjuk le folpackkal, hagyjuk pihenni 20 percig.

Készítsünk elő egy 20x30 cm-es tepsit vagy csak egy nagyobb darab sütőpapírt.

Ha megpihent a tészta, csípjünk le belőle diónyi darabokat és a tésztakészítő gépbe adagolva nyújtsuk ki szép vékonyra. Az elkészült tésztacsíkokból vágjunk le derelyeszaggatóval kb. 10 cm-es darabokat.

A tésztacsíkokat helyezzük a tepsibe vagy a sütőpapírra, majd a közepüknél óvatosan csípjük össze, hogy egy masnit formázzon a tészta, a szélein a derelyevágó adta mintával.

Szaggassunk ki annyi masnit, amennyit egyszerre szeretnénk kisütni.

Készítsük el a fűszerkeveréket. 

Egy közepes tálba öntsük bele a parmezánt, az olasz fűszereket, a zellersót, a fokhagymaport és a chilipelyhet, majd alaposan keverjük össze.

Ha készen állnak a masnik a sütésre, forraljunk fel olajat egy lábasban, majd oldalanként 2-2 perc alatt süssük ki őket.

Az elkészült masnikat szedjük egy sűrű szövésű rácsra, hogy le tudjon csepegni róluk a felesleges olaj.

Ezután még melegében forgassuk meg a korábban elkészült fűszerkeverékben, majd tegyük vissza a sütőrácsra kihűlni.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük