Parmezános, fenyőmagos rukkola-pesto: így nem lesz keserű
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A pesto az egyik legegyszerűbben és leggyorsabban elkészíthető szósz, mégis ritkán állunk neki otthon, inkább megvesszük a kész verziót a boltban.
Sokáig nem ettem pestót, nem értettem azokat, akik odáig voltak érte, mégis mit lehet rajta annyira szeretni? Aztán Olaszországban ettem egy pestós tésztát és mindent megértettem. Nem volt szükség semmi másra, se húsra, se sajtra, se zöldségekre - mégis tökéletes, ízgazdag fogást kaptam.
A pestót 5 perc alatt el tudjuk készíteni, a tésztát 10 perc alatt ki tudjuk főzni, és ennyi munkával egy csodálatos ebédet vagy vacsorát tehetünk le az asztalra. Most már azt nem értem, hogy miért nem csináltam eddig?
Így nem lesz keserű
A bazsalikomos és a paradicsomos pesto a klasszikus, de néztünk már receptet medvehagymás és csalános változatra is. De mi van a rukkolával? Mivel a borsmustár egy erősen keserű növény, ha lágyítani szeretnénk az ízeket, készíthetjük fele-fele arányban bazsalikomból és rukkolából, illetve használhatunk a fenyőmag helyett mandulát vagy kesudiót, hogy egy kicsit édesebb végeredményt kapjunk.
Rukkola-pesto
Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 gramm rukkola
- 100 gramm olívaolaj
- 50 gramm fenyőmag (vagy mandula)
- 50 gramm parmezán
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Fotó: Shutterstock